tylne gumy wachacza przód
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tylne gumy wachacza przód
Panowie oberwałem obie tylne gumy na wachaczach jak je wymienić może ktoś już to robił we własnym zakresie doradżcie coś mądrego oprócz wizyty u mecha.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
grzybsi, chodzi mi o te prawie kulowe z tyłu nie chcę dawać do mecha ino zrobić samemu jeśli można pytanie było jak to zrobić
Ostatnio zmieniony ndz lis 23, 2008 19:04 przez wielblad2, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
bez prasy tego nie zrobisz
1.9 TDI AHU++ by TUNE-UP
http://polskajazda.pl/Samochody/Volkswagen/Vento/83584" onclick="window.open(this.href);return false;
http://polskajazda.pl/Samochody/Volkswagen/Vento/83584" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
- Kontakt:
ta nie zrobisz??? chyba ty nie zrobiles ,ja wmienialem z 15 razy . W MK3/MK2 , polo 6N , passacie B3. Tam sa orginalnie pelnie tuleje czy takie jak w MK3? Bo jezeli sa takie jak w MK3 to jest patent z tulejami z opla Vectry A, tylko trzeba troszke skrucic wysokosc tulejki.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
-
- Forum Master
- Kontakt:
No jest tak ja mowilem MK4 ma takie beznadziejne tuleje jak mk3/2 wez kup z opla Vectry A tuleje tyle podchodza to twoich wahaczy tylko trzeba skrucic je na wysokosci, co daje ze sa takie dobre ano to ze sa Pelne!!! a nie jak orginalne tylko w 2 punktach guma trzyma. Niestety rysunku ci nie dam bo nie mam skad wziasc ,ale dasz sobie rade bo to nie jest rzadna filozofia, ewentualnie podjedziesz na jakas baze MZK i za 10zł ci wprasuja owe tulejki.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
-
- Forum Master
- Kontakt:
cena wmiare ok , ale zeby troszke pojezdzilo to te tulejki z Opla sa niedoza...., jak 1 raz to wyprobowalem to szok normalnie wahacze sa tak sztywne ze nawet na 17" kolach nie rozwalisz tej zawieszki, szybciej wahacz ugniesz.
ja co roku zmienialem podruby jak kupilem oryginal za 65zl to chulal 2 lata az niesprzedalem auta.2 tyg temu zmienialem w mk3 i tylko ori gumy kupilem.wiec kombinowanie z oplem niewiem czy warto..moze.moze w ori wystarczy zainwestowac(kupic w ASO)W sklepie kupisz tej samej firmy ale jak w ASO mi powiedzieli materialy i kontrola jakosci jest calkiem inna.w tym przypadku ja w to wierze.
-
- Forum Master
- Kontakt:
tu nie chodzi tylko o wytrzymalosc tulei, stabilosc prowadzenia auta jest calkiem inna, wahacze "nie chodza" wiec i zbieznasc podaczas ostrej jazdy pozostaje nienaganna przy ostrym hamowamiu i przyspiesznaiu na zakretach np.
spawacz, ciekawe jest to co piszesz i spróbuje wypróbować twój patent. Co do samej wymiany to młot, duże imadło, pasowny wybijak, lub przecięcie zewnętrznego pierścienia metalowego załatwiają sprawę demontażu. Zwróć uwagę przed wybijaniem na znaki montażowe i na to jak tuleja met-gum była założone względem wahacza, bo ta nie jest symetryczna
JaroW