witam forumowiczów.
mam problem z ogrzewaniem w samochodzie a tak dokladnie to z...panelem nawiewów.
Otóż popękały mi plastykowe "gniazda" mocowania linek ( które są umocowane w plastyku za pomocą metalowych "zapinek" ) i chciałbym się Was spytać czy musze kupic typowo panel klimatyzacji do mojego golfa czy moge kupic zwykły panel i po prostu go rozmontowac na czynniki pierwsze i zdjąć te cale plastyki i przełożyć do mojego panelu .
Z tego co na mój mały prosty rozum kojarze to różnica w panelach miedzy klima a zwyklym jest w pokretle prędkosci nawiewów bo klima na oddzielny obieg zamknięty a w zwyklym nawiewie cofamy sie z poz. O Czy mam rację i co możecie mi poradzić???
panel klimatyzacji
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
panel klimatyzacji
Ostatnio zmieniony sob lis 29, 2008 09:30 przez Rafał Lizakowsk, łącznie zmieniany 1 raz.
------------------------------------------------------
w panelu z klimatyzacją nie masz zamontowanej jeszcze jednej linki , która zamyka tak zwany obieg zamknięty , bo masz klapką zamykaną podciśnieniem po wciśnięciu przycisku , więc jak masz panel z klimą to zakładaj z klimą , a jak masz bez klimy to zakładaj beż klimy , choc da sie przełożyć lewe pokrętło z panelu z klimą do panelu bez klimy i odwrotnie