jak rozmontować mechanizm pod gałką zmiany biegów?pomożecie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
jak rozmontować mechanizm pod gałką zmiany biegów?pomożecie?
Koledzy pomożecie? jak w temacie jak się za to wziąść widze jakieś 2 śrubki...... tylko je wystarczy odkręcić?? jak wyciągnac cały drążek zmiany biegów??? prosze nie pytajcie po co tylko pomóżcie bardzo wasz prosze, jakieś zdjecia bardzo wskazane
- boss999
- ...
- Kontakt:
witam
Wiec tak fotek niestety nie mam, ale musisz odkręcić te śrubki ściągnąć taką obejmę z "wodzika" przy skrzyni i wtedy wyjdzie. Tylko wszystko robi się od spodu samochodu, czyli musisz pierwsze ściągnąć tłumik i osłony.
Wiec tak fotek niestety nie mam, ale musisz odkręcić te śrubki ściągnąć taką obejmę z "wodzika" przy skrzyni i wtedy wyjdzie. Tylko wszystko robi się od spodu samochodu, czyli musisz pierwsze ściągnąć tłumik i osłony.
Ostatnio zmieniony czw gru 11, 2008 18:56 przez boss999, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
kolego dziejo czy mógłbyś mi wysłać jakieś większe zdjecie??, mam mały problem... i nie widze bardzo dobrze schematu...............dziekuje za expresową pomoc.................. czyli koledzy napewno nie da sie od góry??? bo mam wydech zespawany w całosci więc kupe roboty i musiałbym do mechanika oddać, znacie moze jakiś trich żeby ominąć całą robote???
-
- Nowicjusz
dziękuje Wam za pomoc, skzoda mi tylko kasy żeby wydawać na mechaników, zastanawiam się czy odpinajac tłumik środkowy naciagne go troche tak żeby ten mechanizm wyszedl......??? bo nie mam katalizatora i łaczenie jest na spawie więc........ nie bedzie łatwo, jak myslicie?? ile tam będzie miejsca zeby do tego sie dobrać??prosze o jakies sugenstie bo każda stówka ważna
-
- Nowicjusz
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
bez demontażu wydecha nie nada malczik mus wyjąć wydecha kombinowałem tak w trójce i porażka.
Ostatnio zmieniony czw gru 11, 2008 21:02 przez wielblad2, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jeżeli chodzi o wydech to różnice są duże -odnośnie mechanizmu dolnego gałki czyli kulki lub jak kto woli jabłuszka to też są różnice poszczególne modele mają inne rozwiązanie .mk4 ,bora ,a3 to jeden model .reszty nie znam więc nie chce wprowadzić w błąd.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.