Schemat przekaźników i bezpieczników w MK4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Schemat przekaźników i bezpieczników w MK4
Witam,
Czy może ktoś mnie poratować schematem bezpieczników i przekaźników w MK4? Będę wdzięczny - moje wycieraczki szaleją (same się włączają i wyłączają).
Pozdrawiam,
Quxen
Czy może ktoś mnie poratować schematem bezpieczników i przekaźników w MK4? Będę wdzięczny - moje wycieraczki szaleją (same się włączają i wyłączają).
Pozdrawiam,
Quxen
Greg, dzięki za odzew.
Już go wymieniłem i nadal to samo. Teraz szukam rozwiązania doraźnego - zastanawiam się czy w MK4 jest przekaźnik odpowiadający za dwa pierwsze tryby wycieraczek, gdybym go wyciągnął, wycieraczki same by się nie włączały, a po ręcznym włączeniu pracowałyby tylko na najwyższym biegu. Tak rzekomo można w MK3 zrobić.
Co Ty na to?
Już go wymieniłem i nadal to samo. Teraz szukam rozwiązania doraźnego - zastanawiam się czy w MK4 jest przekaźnik odpowiadający za dwa pierwsze tryby wycieraczek, gdybym go wyciągnął, wycieraczki same by się nie włączały, a po ręcznym włączeniu pracowałyby tylko na najwyższym biegu. Tak rzekomo można w MK3 zrobić.
Co Ty na to?
jeśli chcesz doraźnie to najprościej będzie odkręcić 2 wkręty od dołu osłony obudowy kolumny kierowniczej, zdjąć górną osłonę, następnie wypiąć wtyczkę z manetki i wypiąć - wyjąć pin (w zależności co się dzieje w tej chwili z wycieraczkami tj. czy włączają się w trybie ciągłej pracy, ciągłej szybkiej, czy też przerywanej)