turbo przeładowuje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
turbo przeładowuje
Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem ze swoim gofrem silnik wchodzi w tryb awaryjny . Na kompie wyszło przeładowanie . wtczyściłem turbo sztanga lekko się przycinała,po czyszczeniu jest ok chodzi w całym zakresie bez jakichkolwiek przycieć mimo tego dalej przeładowuje . Podmieniałem zaworki n75 -n18 i dalej to samo mostkowałem przewody podciśnienia i bez zmian .Objawia się tow sposób jakby geometria sie przycinała sprawdzałem jeszcze raz ściągając wężyk podciśnienia w czasie pracy na biegu jałowym i jest w porzadku sztanga chodzi jak trzeba . Efekt jest taki jadąc na 3 biegu z gazem w podłodze przy około 3 tyś troche odpuszcza po czym znowu ciągnie . Na 4 biegu to samo aż do momentu przeładowania . Może koledzy bardziej obeznani w temacie by coś doradzili bo ja nie mam zielonedo pojęcia co jest grane . dodam że mój gofer to mk3 tdi gti AFN : Z ;GÓRY WIELKI DZIĘK ZA POMOC POZDRAWIAM