Górne łożysko amortyzatora a geometria
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Górne łożysko amortyzatora a geometria
Witam. Wymieniłem (15 tyś km temu) amortyzatory oraz łożyska i poduszki amortyzatorów... komplet FEBI.. od tego momentu pojawił się problem ze ściąganiem w prawo lecz okresowo czasem ściąga a czasem nie... byłem na geometrii ustawiona jest na cacy...po jakimś okresie zaczęły mi stukać górne mocowania.. więc podjechałem do warsztatu i dokręciłem kluczem elektrycznym łożyska..... hmmm całkiem inna jazda.. lecz po paruset kilometrach to samo.... autko nadal ściąga.. dziś zajrzałem pod maskę założyłem klucz na grzechotkę... kielich od strony kierowcy nie obkręca się lecz od strony pasażera tak i jak zauważyłem powoduje to zmienne delikatne przesuwanie się koła... co ja mam teraz zrobić bo sadzę że od tego ściąga
Ostatnio zmieniony śr lut 04, 2009 16:34 przez TomiTT, łącznie zmieniany 1 raz.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=147731
[b]Moja perełka nowe zmiany str 2[/b]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
kurcze no właśnie też to podejrzewammm.. lecz najdziwniejsze jest to że różnica w dokręceniu jednego amortyzatora i drugiego na gwincie wynosi około 4mm... jak już mówiłem dokręcałem 3 razy i tak już zostaje... kielich przy obkrecaniu chodzi krzywo i wraz z tym zmienia się położenie koła kątowo
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=147731
a ja powiem tak :
oszem mogą to byc te przyczyny o jakich pisali koledzy wyzej
dodał bym jeszce jedno moje skromne zdanie
koniecznie musisz zdemontowac kolumne i zwrócic uwage czy nakretka (tulejka ) która mocuje łozysko wraz z podstawą sprezyny jest dokrecona jesli nie jest dokrecona na max wtedy moze sie odkrecac w zwiazku wskutek uderzeń moze zniszczyc łozysko jak i górną podstawę kolumny (kielich )
oszem mogą to byc te przyczyny o jakich pisali koledzy wyzej
dodał bym jeszce jedno moje skromne zdanie
koniecznie musisz zdemontowac kolumne i zwrócic uwage czy nakretka (tulejka ) która mocuje łozysko wraz z podstawą sprezyny jest dokrecona jesli nie jest dokrecona na max wtedy moze sie odkrecac w zwiazku wskutek uderzeń moze zniszczyc łozysko jak i górną podstawę kolumny (kielich )
-
- Nowicjusz
- Kontakt: