Czym usunąć odpryski na szybie czołowej od spawania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czym usunąć odpryski na szybie czołowej od spawania
Witam
czy można jakoś odczyścić odpryski najprawdopodobniej od spawania?
napisałem "najprawdopodobniej" bo nie złapałem winnego za rękę i nikt się nie chce przyznać czym dokładnie zostało to zrobione
cała szyba jest pokryta czarnymi malutkimi punkcikami jak od iskier
szkoda mi kasy na nową szybę bo ta była wymieniana przez poprzedniego właściciela i była w bardzo dobrym stanie
proszę o pomoc
[ Dodano: 06 Lut 2009 11:04 ]
może pastą polerską do szkła?
napisałem "najprawdopodobniej" bo nie złapałem winnego za rękę i nikt się nie chce przyznać czym dokładnie zostało to zrobione
szkoda mi kasy na nową szybę bo ta była wymieniana przez poprzedniego właściciela i była w bardzo dobrym stanie
proszę o pomoc
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
Jeśli jest to szyba czołowa to nawet nie próbuj nić robić.
Narobisz refleksów i nie da się jeździć po zmroku.
Jeśli boczne to możesz użyć pasty polerskiej grubo ściernej lub specjalnej pasty do szkła.
DO tego będzie potrzebna jakaś maszyna polerska, ponieważ duża rolę rolę przy polerowaniu szkła gra rozgrzewanie materiału (podczas tarcia, pasty o szkło) oczywiście nie można też przesadzić. Jeśli kropki nie są zbyt głęboko powinno się udać, jeśli nie to lipa i szyba do wymiany.
Ps. W maluchu miałem tak szybę załatwioną i niestety żadna zabawa nic nie pomogła, musiałem ją wymienić.
Narobisz refleksów i nie da się jeździć po zmroku.
Jeśli boczne to możesz użyć pasty polerskiej grubo ściernej lub specjalnej pasty do szkła.
DO tego będzie potrzebna jakaś maszyna polerska, ponieważ duża rolę rolę przy polerowaniu szkła gra rozgrzewanie materiału (podczas tarcia, pasty o szkło) oczywiście nie można też przesadzić. Jeśli kropki nie są zbyt głęboko powinno się udać, jeśli nie to lipa i szyba do wymiany.
Ps. W maluchu miałem tak szybę załatwioną i niestety żadna zabawa nic nie pomogła, musiałem ją wymienić.
dzięki kolego
czyli 470zł pójdzie się gonić
kupiłem preparat Sonax-a ale raczej nie widać by coś pomagało
chyba komuś szykuje się porządny wpier... za to co zrobił z moim autem
czyli 470zł pójdzie się gonić
kupiłem preparat Sonax-a ale raczej nie widać by coś pomagało
chyba komuś szykuje się porządny wpier... za to co zrobił z moim autem
Ostatnio zmieniony pt lut 06, 2009 15:31 przez Szosownik, łącznie zmieniany 2 razy.
Miałem parę takich kulek po spawaniu i cięły mi wycieraczki. Podjechałem do zakładu gdzie wymieniali mi kiedyś szybę i gratis zdrapali a właściwie raczej "ścięli" mi to nożykiem takim trochę podobnym do żyletki. W niczym mi to nie przeszkadza - widoczność bez uwag, ale zaznaczam miałem tylko 3 czy 4 takie kuleczki. Jeśli nie masz tego dużo myślę że warto spróbować...
uwierz mi nie warto próbowaćandy94 pisze:Miałem parę takich kulek po spawaniu i cięły mi wycieraczki. Podjechałem do zakładu gdzie wymieniali mi kiedyś szybę i gratis zdrapali a właściwie raczej "ścięli" mi to nożykiem takim trochę podobnym do żyletki. W niczym mi to nie przeszkadza - widoczność bez uwag, ale zaznaczam miałem tylko 3 czy 4 takie kuleczki. Jeśli nie masz tego dużo myślę że warto spróbować...
nawet tam gdzie wstawiają szyby to nie chcieli nic przy tym robić
witam mozna wlasnie wyzyletkowac szybe jesli szyba jest bardzo popalona to raczej wymienil bym na nowa w radomiu koszt z wymiana 350zl z czego 110 zl wymiana spolerowac nie spolerujesz co najwyzej moze ci szyba peknac jak przegrzejesz mozna jeszcze sie pobawic zywica ale to znowu koszt ok 150-200 w zaleznosci od ilosci wypalen
Ostatnio zmieniony ndz lut 08, 2009 10:29 przez jarek222, łącznie zmieniany 1 raz.
- eldorado84
- Gadatliwa bestia
Re: Czym usunąć odpryski na szybie czołowej od spawania
jakiś czas temu, oglądałem programik na TVN Turbo w którym firma xxx reperowała szyby, dokładnie, pęknięcia zew. i wew. kosztów nie pamiętam, może zamiast wymieniania to dały by się naprawić. Po spawaniu właśnie robią się dziurki lub ziarenko spawu "przyczepia" się szyby, sądze ze najlepiej podjechać do jakiegoś dobrego zakładu Auto-szyby i może coś doradzą, może da się odratować szybę.Szosownik pisze:Witam
proszę o pomoc
http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=10205&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
- bodzio_24gda
- Nowicjusz
pytałem umnie kolegow co wstawiają szyby,i powiedzieli ze jak jest mało kilka sztuk to mozna sie w to pobawic,ale jak wiecej to niewarto bo to szyba czołowa,masz tam duzy opor powietrza i niewarto sie bawic bo tylko sie ja osłabia, a jak widoczne dziorki bedziesz miał na szybie to jak cie zatrzymia to dowod zabiorą z auta.
Forum jest poto by pomagać :)