Wymiana wkladu lusterka prawa strona
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana wkladu lusterka prawa strona
witam czy moze ktos wie jak wymienic wklad lusterka prawa strona w golfie mk 4 1998 dziekuje za informacje
Ostatnio zmieniony pt mar 20, 2009 14:08 przez dario 73, łącznie zmieniany 1 raz.
wkład montowany jest "na wcisk"(w obu lusterkach).Wystarczy podważyć z prawej lub z lewej strony lusterka.Ja wsunąłem dosłownie opuszki palców i udało się.Bez szarpania lecz pewnym pociągnięciem.Jak nie dasz rady to wsadż coś płaskiego w tą szpare ale żeby było np. owinięte szmatką.Dla ulatwienia miałem wkład z jednej strony wciśnięty do środka aby wsadzić palce.
robiłem u siebie dokładnie tak jak to opisałem i nic nie uszkodziłem.Jedną wkładkę mi za.... i został ślad na lusterku od podważania właśnie w miejscu jak to opisałem."dobra rada nie jest zła" a w tym przypadku Twoja rzeczywiście wydaje się lepsza.Mam nadzieje,że koledze DARIO 73 nic się nie uszkodzi bo pewnie by mnie .pzdr.kiss pisze:chciałbym sprostować, że lusterko należy ciągnąć za górną lub dolną krawędź gdyż jest mniejsze naprężenie
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2009 23:54 przez pavwcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżli masz podgrzewane lusterka to wystarczy właczyc podgrzanie tylniej szyby i sprawdzic łapką czy po chwili i lusterka się zaczna nagrzewac, bo one właśnie chodzą na przycisku właczenia nagrzewania tylnej szyby. wyłaczają się jak wyłączysz grzanie tylnej. Pozdro
[img]http://img27.imageshack.us/img27/2989/erzaid0.jpg[/img]
Ostatnio odkryłem w swoim mk4, że chyba tez mam podgrzewane lusterka. Tylko, że śnieg topi mi się tylko z lusterka kierowcy. Czy podgrzewane jest tylko jedno lusterko? Czy mam coś nie tak z prawym? Jeśli tak to, w czym może być problem?erza pisze:Jeżli masz podgrzewane lusterka to wystarczy właczyc podgrzanie tylniej szyby i sprawdzic łapką czy po chwili i lusterka się zaczna nagrzewac, bo one właśnie chodzą na przycisku właczenia nagrzewania tylnej szyby. wyłaczają się jak wyłączysz grzanie tylnej. Pozdro
najprawdopodobniej mata grzewcza do wymianygolfikIV pisze:Czy mam coś nie tak z prawym? Jeśli tak to, w czym może być problem?
oba są podgrzewane
Ostatnio zmieniony pt lut 20, 2009 09:16 przez feniks, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli nie grzeje Ci lusterko to musisz mate grzewczą wymienić, jak kolega wyżej napisał lub wyciągnij wkład bo być może masz załozony nie podgrzewany. A jak chcesz spr czy masz ogrzewane szkło, to włącz podgrzewanie tylniej szyby i po chwili zobacz czy masz ciepłe szkła, albo inny sposób wystarczy wyciągnąc wkłady i jak będa wystawć dwa piny na grzanie to znaczy że muszą być ogrzewane.
ADD LUSTERKA SAMOCHODOWE naprawa - sprzedaż
jak macie jakieś pytania odnośnie lusterek, to pytajcie..
pozdro
ADD LUSTERKA SAMOCHODOWE naprawa - sprzedaż
jak macie jakieś pytania odnośnie lusterek, to pytajcie..
pozdro
MK3_1.9D_1Y_ by ..Młody.. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2691780#2691780