Witam pisalem już na forum o moim problemie z autem które wynikło po hamowni. Mianowicie auto od 1000 do 1400obr/min przy gwałtownym wciśnięciu gazu szarpie i strzela z wydechu poza tym silnik pracuje nierówno. Pierwsza diagnoza sonda lambda wymieniłem dalej to samo
sprawdziłem stopień spreżania na każdym cylindrze : wyniki 10, 9, 9,7,9,8 coś jest nie tak. Mechanik powiedział że to przegrzanie. Samochód nie bierze oleju przed hamownia olej wymieniony i teraz jeżdżony z tymi dolegliwościami i stan cały czas norma. W płynie chłodzącym nie ma oleju. Co mogło się uszkodzić w wyniku tego ?? Wiem że dopiero jak sie rozbierze silnik to sie obczai ale jakieś pesymistyczne bądz optymistyczne prognozy
VR6 AAA Przegrzany !!!!! HELP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podłącz do kompa przede wszystkim !!!!
Podobne objawy miałem przy uszkodzonym czujniku halla na wałku rozrządu. Tzn. nie strzelał co prawda, ale szarpał strasznie przy 3 lub 4 biegu od 1000 obr. Ten czujnik jest nad cewką powyżej jej prawego gónego rogu. Musisz zdjąc ten plastik co jest nad cewką żeby go zobaczyć.
Podobne objawy miałem przy uszkodzonym czujniku halla na wałku rozrządu. Tzn. nie strzelał co prawda, ale szarpał strasznie przy 3 lub 4 biegu od 1000 obr. Ten czujnik jest nad cewką powyżej jej prawego gónego rogu. Musisz zdjąc ten plastik co jest nad cewką żeby go zobaczyć.
Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2009 13:06 przez Piter, łącznie zmieniany 1 raz.