Coś strzeliło, pali się kontrolka ładowania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Coś strzeliło, pali się kontrolka ładowania
Witam ....
od wczoraj mam problem z moim golfem ....
wracając wczoraj późno do domu w pewnym momencie coś mi strzeliło pod maska .... i zapaliła się kontrolka akumulatora ... do domu miałem jeszcze jakieś 1.5 km .... naszczescie dojechałem ale już nie zdążyłem zaparkować pod blokiem bo mi zgasł i już nie chce odpalić ....co to może być .... pomocy !! jest to mój pierwszy samochód i nie za bardzo się na tym znam ....
pozdrawiam
od wczoraj mam problem z moim golfem ....
wracając wczoraj późno do domu w pewnym momencie coś mi strzeliło pod maska .... i zapaliła się kontrolka akumulatora ... do domu miałem jeszcze jakieś 1.5 km .... naszczescie dojechałem ale już nie zdążyłem zaparkować pod blokiem bo mi zgasł i już nie chce odpalić ....co to może być .... pomocy !! jest to mój pierwszy samochód i nie za bardzo się na tym znam ....
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz mar 01, 2009 12:02 przez rafaliko, łącznie zmieniany 1 raz.
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cdn...
Sprawdz pasek klinowy na altku(czy jest).
[ Dodano: 01 Mar 2009 10:11 ]
napisz jeszcze co za motor masz pod maską.
[ Dodano: 01 Mar 2009 10:11 ]
napisz jeszcze co za motor masz pod maską.
Jestem Oazą spokoju
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cdn...
Niezabardzo siedze w 1.3,niewiem dokladnie jak to tam jest rozwiązane,sprawdz najpier czy pasek masz wogule.A temperatura Ci nieurosła?Niewiem jak tam jest to zbudowane,czy czsem paske nienapędza pompy wody,ale co innego mogła szczelic,ladowanie sie zaswiecilo,wiec sugeruje ze pasek klinowy pękł.
Jestem Oazą spokoju
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cdn...
raczej nie.popusc srube,tą które jest na jak to nazwać(talerzach),załoz na to drugie wieksze kolo i naciągnij na taleze,i dokreć ta śrube,chyba ze tak sie nieda to odkreć ją całą i załos pasek.Dociągnij (opdowiedznio),tak żeby pasek sie tylko troche uginał pod naciskiem palca.wszystko.
Jestem Oazą spokoju
jeżeli to 1.3 na pełnym wtrysku , czyli to samo co w Polo silnik 3F to prosta bardzo sprawa, tylko musisz mieć kanał .... Bo najlepsze dojście do napinacza alternatora jest od dołu niestety...
Potrzebujesz klucz 13, taki większy chyba 22? i sam sobie poradzisz
Pasek kosztuje ok 20szł
Tak apropo to musisz mieć strasznie stary/zużyty akumulator skoro po 1.5km nie było już napięcia wystarczającego i zgasł...
Potrzebujesz klucz 13, taki większy chyba 22? i sam sobie poradzisz
Pasek kosztuje ok 20szł
Tak apropo to musisz mieć strasznie stary/zużyty akumulator skoro po 1.5km nie było już napięcia wystarczającego i zgasł...
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: