Zablokowana skrzynia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zablokowana skrzynia
Witam
Mam problem ze skrzynią biegów polegający na tym że wbita jest trójka i nie da się nic zrobić. Nie da się wybić tej trójki nawet na luz.
Skrzynia to AUG a zamontowana jest do silnika 1.8 RP (66kw/90KM).
Nadmienie jeszcze ze została zamontowana nie dawno bo poprzednia się rozleciała.
Teraz pytanie: czy jestem skazany na zakup kolejnej skrzyni czy da się to jakoś naprawić?
Mam problem ze skrzynią biegów polegający na tym że wbita jest trójka i nie da się nic zrobić. Nie da się wybić tej trójki nawet na luz.
Skrzynia to AUG a zamontowana jest do silnika 1.8 RP (66kw/90KM).
Nadmienie jeszcze ze została zamontowana nie dawno bo poprzednia się rozleciała.
Teraz pytanie: czy jestem skazany na zakup kolejnej skrzyni czy da się to jakoś naprawić?
Przeciwnik gazu - zwolennik PB 98 :D
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
a probowales rozpiac lewarek od skrzyni ?? pod pretami sa takie arafki ktore trzeba wyciagnac i lewarek robi sie luzny. Rozepnij to i zobacz czy lewarek sie nie zblokowal i sprobuj wtedy reka pociagnac na ciegnlo skrzyni moze wyskoczy.
a jak nie da rady to trza wyjac skrzynie i rozlozyc i sie okaze co jest
a jak nie da rady to trza wyjac skrzynie i rozlozyc i sie okaze co jest
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
- emsikemsik
- Mały gagatek
sprawdziłeś poziom oleju w tej skrzyni, bardzo mały poziom oleju powoduje taki objaw jak u Ciebie gdyż dochodzi wtedy do nadmiernego rozgrzania się kół zębatych i w efekcie czego następuje ich zakleszczenie, czasami pomaga poczekanie aż skrzynia przez parę godzin wystygnie i czasami zazębione koła zębate biegów puszczą same na luz a czasami dochodzi do ich zespawania i tak może być u Ciebie.tasmanvir pisze:co się mogło rozwalić w skrzyni?