Witam,
z gory przepraszam jesli powielam poruszony wcezsniej temat, ale jak szukalem tej informacji na forum jedyne co znalazlem to szczegolowy opis wymiany w dieslach.
Dlatego tez jesli pominalem gdzies podobny watek to prosilbym o link do niego a jesli nie to prosze o opini.
Ile z tym roboty jest, na co trzeba uwazac itp...
Z gory dziekuje i pozdrawiam
Wymiana pompy wody w 1.8
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana pompy wody w 1.8
Ostatnio zmieniony pn mar 16, 2009 20:22 przez grzechu85, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzieki wszystkim za odpowiedzi.
Ogolnie rzecz biorac moze wydawac sie to skomplikowane ale w rzeczywistosci tak nie jest.
Pompe udalo sie wymienic bez wiekszych problemow.
Ze srubami na szcescie klopotow nie bylo.
Jedyna rada to pamietac aby w dobry sposob przykrecic te takie kolko na 3 sruby do pompy bo jesli zorientujecie sie dopiero po przykreceniu jej do silnika ze paskow nie da sie nalozyc bo kola nie sa w jednej linii to macie kilkanascie minut wiecej roboty tak jak to mi sie przytrafilo
Procz pompy potrzebowalem jeszcze sylikon uszczelniajacy zeby posmarowac te taka uszcezlke od pompy o dziwnym ksztalcie.
to tyle
pozdrawiam
Grzechu
ps. sorry za brak konkretnych nazw elementow ale sie na tym nie znam
Ogolnie rzecz biorac moze wydawac sie to skomplikowane ale w rzeczywistosci tak nie jest.
Pompe udalo sie wymienic bez wiekszych problemow.
Ze srubami na szcescie klopotow nie bylo.
Jedyna rada to pamietac aby w dobry sposob przykrecic te takie kolko na 3 sruby do pompy bo jesli zorientujecie sie dopiero po przykreceniu jej do silnika ze paskow nie da sie nalozyc bo kola nie sa w jednej linii to macie kilkanascie minut wiecej roboty tak jak to mi sie przytrafilo
Procz pompy potrzebowalem jeszcze sylikon uszczelniajacy zeby posmarowac te taka uszcezlke od pompy o dziwnym ksztalcie.
to tyle
pozdrawiam
Grzechu
ps. sorry za brak konkretnych nazw elementow ale sie na tym nie znam
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Skontroluj czy nie bedzie ciekła. U mnie wszystkie uszczelki dałem nowe a gdzies minimalnie cieknie. Dokrecałem śruby ale nic to nie dało. Podejrzewam oring na łaczeniu z blokiem.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related