orginal czy bubel

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tuz12
Nowicjusz
Nowicjusz

orginal czy bubel

Post autor: tuz12 » czw mar 19, 2009 11:30

Witam,
Zamówiłem na aleegro kompletny rozrzad do 1,9 Tdi (110 km) w skład owego kompletu wchodzily 4 rolki oraz pompa wody firmy revil oraz pasek conti. Na 3 rolkach jest wytłoczony napis INA ( nie mam zastrzerzeń) zaś na napinaczu widnieje napis LITENS made in canada a na pompie wody ihte. Sprzedajacy powiedzial ze Litens to to samo co Revila i nie ma mowy o rzadnym nieporozumieniu. Moja pytanie brzmi czy to prawda
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
czyzaczek
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: czyzaczek » czw mar 19, 2009 11:57

Litens to nie ruville... Zapytaj tego sprzedawcy dlaczego nie napisał w aukcji litens skoro to to samo?

Litens jest też dostawcą części dla VAG ale nie jest to firma powiązana nawet jakoś z Ruville.

A ihte? Tego to niestety w ogóle nie kojarzę....

Life is Ride, Ride is Life!

<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.

tuz12
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tuz12 » czw mar 19, 2009 12:00

a jesli to by faktycznie byla pombe revilla to by byl jakis symbol czy logo revilla odcisniety na niej

Awatar użytkownika
EnJoy
.:DUB WAY:.

Post autor: EnJoy » czw mar 19, 2009 12:39

czyzaczek pisze:Litens jest też dostawcą części dla VAG ale nie jest to firma powiązana nawet jakoś z Ruville.
właśnie ostatnio mnie to zainteresowało. W firmie w której pracuje na magazynie (konkurencja Inter Cars'a) ostatnio zaglądałem do pudełek z pompami wody Ruvilla i wszystkie miały wybitą nazwę Litens...
Tak więc możliwe, że Litens jest też dostawcą dla Ruvilla...

EDIT:
pomyłka, chodziło mi o napinacze Ruvilla, akurat pompy wody mamy orignalne ruvill'owskie
Ostatnio zmieniony sob mar 21, 2009 02:35 przez EnJoy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czyzaczek
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: czyzaczek » czw mar 19, 2009 13:06

EnJoy pisze:Tak więc możliwe, że Litens jest też dostawcą dla Ruvilla...
Mhmm, no skoro tam pracujesz to nie będę z Tobą polemizował... Ale ostatnio zmieniałem z kuzynem pompę w jego Sprinterze i było na niej wybite logo Ruville i trzy litery RUV....

Life is Ride, Ride is Life!

<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.

Awatar użytkownika
EnJoy

Post autor: EnJoy » czw mar 19, 2009 13:16

Wiesz, ja nie twierdzę, że na pewno jest tak jak mówię, że Litens jest dostawcą dla Ruville... po prostu gdybam.
Jakoś te firmy chyba muszą być ze sobą powiązane, bo dostawy Ruvilla przyjeżdżają do nas prosto z Niemiec od dystrybutora, towar oryginalnie zapakowany, wszystko pięknie ładnie.. a w środku na częściach wybite Litens. Może to też zależy od tego, na jaki rynek idą dane części..
Zapytam w pracy kogoś obytego w temacie, to może czegoś więcej dowiem się na ten temat

tuz12
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tuz12 » czw mar 19, 2009 14:31

Sprawdz jak masz mozliwosc na sklepie co jest wybite na pompie revilla. Z gory wielkie dzieki.

POZD

Tomek_Dx
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Tomek_Dx » czw mar 19, 2009 20:15

Co do napinacza paska to wiem że Litens Made in Canada był wkładany na pierwszy montaż (wyciagnąłem taki z silnika 1,9 w skodzie octavii ale to przecież silniki VW), również napinacz z ASO jest z tego co pamietam Litensa tak więc nie powinieneś sie martwić

Tomek Dx

opafi12
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: opafi12 » czw mar 19, 2009 20:25

kto mi pomoże problem mam z autem.Wydaje mi się że nie pali na wszystkie gary! Jaka może być tego przyczyna? Pomóżcie
:crazy:

tuz12
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tuz12 » czw mar 19, 2009 20:38

Dzieki

Co do napinacza to mnie uspokoiiliscie, a moze ktos wie jak powinno byc z pompa bo sumie nie po to płaciłem za rewilla żeby dostac inne tańsze zamienniki. Bo w sumie wyczytałem na necie ze napinacze Litens można spotkać w pudelkach Luka, Ina i revilla a info to pochodzi ze stronki Luka. Prośba o pomoc co do pompy bo nie wiem czy mówiąc porostu dostałem walka.

Pozdro

Awatar użytkownika
EnJoy

Post autor: EnJoy » pt mar 20, 2009 00:45

tuz12 sprawdzałem dzisiaj kilka, kilkanaście pomp ruvilla do różnych samochodów, i na każdej widniało logo LITENS
Ta firma po prostu musi być dobra, bo inaczej Ruvill nie pozwoliłby sobie na wkładanie jakiegoś badziewia do swoich opakowań

EDIT:

mój błąd, sprawdziłem napinacze pasków klinowych, nie pompy
Ostatnio zmieniony sob mar 21, 2009 02:47 przez EnJoy, łącznie zmieniany 1 raz.

leemarvin
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: leemarvin » pt mar 20, 2009 01:56

Pompa wodna skoro miała byc Ruville, to ma być Ruville a nie żadne ihte, czy tym podobne. Zamienność Litens->INA jest dość częsta, praktycznie 50% towarów INA jest z logiem Litens, natomiast w przypadku ruville nie spotkałem się z takim logiem, jak jest ruville, to takie jest też logo.
Ja bym towar reklamował, bo to jest własnie metoda sprzedaży na allegro, goście wypisują cuda w opisie, a wysyłają co innego z tłumaczeniem że to ten sam towar, tylko pudełko inne. Sprzedają komplety Ruville po niskiej cenie, paczka przychodzi a w paczce INA lub cos innego w pudełku Ruville.
Tak to własnie jest jak się kupuje na allegro za 100-150zł taniej niż faktyczna obiegowa cena takich kompletów.
Nie twierdzę że wszystko na allegro to podróby, ale jest tam mnóstwo podróbek sprzedawanych w kartonach Ruville, Sachs, INA, SKF, sam zajmuje się sprzedażą części samochodowych oraz naprawami i często miałem okazje macać komplety przywiezione przez klientów, zakupione na allegro. Porównując z moimi z półki to jednak nie to samo, pomimo identycznego kartoniku i numeru na pudełku :hmm:
Ostatnio zmieniony pt mar 20, 2009 01:57 przez leemarvin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
EnJoy

Post autor: EnJoy » sob mar 21, 2009 02:44

czyzaczek pisze:Ale ostatnio zmieniałem z kuzynem pompę w jego Sprinterze i było na niej wybite logo Ruville i trzy litery RUV....
tuz12 pisze:Sprawdz jak masz mozliwosc na sklepie co jest wybite na pompie revilla. Z gory wielkie dzieki.
moja pomyłka, oglądałem napinacze pasków klinowych Ruvilla i na nich jest logo Litensa.. nie na pompach

Wszystkie pompy wody które sprawdziłem były oryginalne Ruvill'owskie z oznaczeniami i logo...

sprawdzałem jeszcze napinacze i rolki do rozrządu: w opakowaniu produkt INA..

a co do łożysk koła w opakowaniu były łożyska firmy KOYO.. (choć sprawdziłem tylko dwa)..

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”