Jaki kolor przewodu sterujacego wtryskiwaczem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
A rozbierales i sprawdzales?? Ten przewod z 7 pinu pomaranczowo- fioletowy idzie do kosci na silniku i tak jak mowiles zmienia sie na liliowy. Doszlem go po kolorach, do kabiny z tej wiazki zaden takiego koloru nie wchodzil dopiero na silniku w kosci wielo pinowej okraglej go znalazlem i przechodzi on na fioletowy. Ale czy dobze bedzie zliczac spalanie na LPG, ten przewod jest rozciety i polaczony przez sterownik gazu (zolte przewody), a gaz jest podawany przez specjalny pierscien, czyli gaz idzie przez wtryskiwacz??
rozbierałem i widziałem , zakładałem kable pod sterownik do klimy pin 33 i 35 , oraz pod MFA pin 27 , i u mnie idzie liliowy bezpośrednio z pinu 7 do wtryskiwacza więc nie wiem co jest grane , albo u Ciebie albo u mnie coś jest inaczej , co do gażu to nic CIi nie powiem , bo ja osobiście mam alergie jak słysze że ktos ma gaz w aucie ale zaznaczam że to tylko moje odczucie
[ Dodano: 21 Mar 2009 16:41 ]
w żadnym dotychczas robionym przeze mnie golfie nie zdarzyło się coś takiego że kabel do jednego urządzenia do drugiego , po przejściu przez kostkę zmienia kolor , no chyba że ma odejście do innego odbiornika
[ Dodano: 21 Mar 2009 16:41 ]
w żadnym dotychczas robionym przeze mnie golfie nie zdarzyło się coś takiego że kabel do jednego urządzenia do drugiego , po przejściu przez kostkę zmienia kolor , no chyba że ma odejście do innego odbiornika
-
- Nowicjusz
Na gazie taniej wychodzi. A jak zakladales klime to ile cie to wynislo??
[ Dodano: 21 Mar 2009 17:14 ]
Jak niemcy skladali golfa i nie mieli kabli pod kolor to pakowali jakie szlo hehehe.
[ Dodano: 21 Mar 2009 17:16 ]
To juz cie to nie zaskoczy. A czym tak naprawde sie zajmujesz?? Jutro odpisze bo dzis nie wiem czy usiade na kompa.
[ Dodano: 21 Mar 2009 17:14 ]
Jak niemcy skladali golfa i nie mieli kabli pod kolor to pakowali jakie szlo hehehe.
[ Dodano: 21 Mar 2009 17:16 ]
To juz cie to nie zaskoczy. A czym tak naprawde sie zajmujesz?? Jutro odpisze bo dzis nie wiem czy usiade na kompa.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
na wtrysku masz dwa impulsy na jeden obrót wału o ile dobrze pamiętam , i wiem że zawsze były problemy ze zliczaniem impulsów , a próbowałeś podpinać komputerek po 27 pin sterownika ? tam gdzie jest oryginalnie podpinane MFA , nie wiem , i nie chce Ci mieszać , bo sam nigdy nie podłączałem takiego komputerka
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz