Olej w kolektorze ssącym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- thesperado
- Mały gagatek
- Kontakt:
Olej w kolektorze ssącym
Witam
Mam pewne zapytanie, szukałem na forum, ale nie znalazłem nic co by mnie usatysfakcjonowało. Więc mój problem wygląda następująco:
Wyjąłem z mojego motorka 1.3 NZ przepustnicę do wyczyszczenia i mym oczą w kolektorze ssącym ukazał się wielki syf i olej ;-/. Nasuwa mi się pytanie skąd on tam się wziął ?? Dodam, że silnik nie nie kopci, jedynie wydaje metaliczne dźwięki przy wkręcaniu na obroty powyżej 2500. Oleju też nie bierze w jakichś zauważalnych ilościach.
Mam pewne zapytanie, szukałem na forum, ale nie znalazłem nic co by mnie usatysfakcjonowało. Więc mój problem wygląda następująco:
Wyjąłem z mojego motorka 1.3 NZ przepustnicę do wyczyszczenia i mym oczą w kolektorze ssącym ukazał się wielki syf i olej ;-/. Nasuwa mi się pytanie skąd on tam się wziął ?? Dodam, że silnik nie nie kopci, jedynie wydaje metaliczne dźwięki przy wkręcaniu na obroty powyżej 2500. Oleju też nie bierze w jakichś zauważalnych ilościach.
- thesperado
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jeśli masz olej w kolektorze, to musi silnik brać olej. Pytanie tylko ile ci bierze?. Ja miałem w 2E teź olej w kolektorze, zalane wtryski oraz wszystko w koło nich. Więć u ciebie są pierścionki na 99%. Zrobiłem pierścienie i uszczelniacze - Sucho.
Ostatnio zmieniony ndz mar 22, 2009 00:11 przez Paweł (SP7GTU), łącznie zmieniany 1 raz.
Paweł (SP7GTU), kolego ja mam pytanie do ciebie, jaki miales przebieg przed wymiana. U mnie jest 270tys tylko nie wiem czy oryginal i tez niedlugo bede sie zabieral za wymiane pierscionkow. Pozatym jak wtgladaly panewki po rozebraniu??? I jeszcze jedno pytanko czy po wymianie pierscieni auto zrobilo sie choc troszke zwawsze
BB (borówka, bandit ...)
- thesperado
- Mały gagatek
- Kontakt: