Witam Wszystkich .
Jestem posiadaczem golfa 1,9 TD z 1996 r. miałem problem z pompą wtryskową ciekła znalazłem warsztat który mi ja uszczelnił i zaczeły się problemy.
Autko strasznie wolno się zbierało na 1 i 2 Pojechałem jeszcze raz pan coś tam pokręcił i w miarę jechało. Ale miałem okazję przetestowania go na autostradzie wyciągnoł max 120 i noga w podłodze obroty wskazywały ponad 3000tyś. wspinając się na jakąś gorkę autko słabło w oczach jakby ktoś doczepił przyczepkę . proszę o pomoc może ktoś ma jaki pomyśł co może być przyczyną takich objawów ?
Problem z mocą silnika po uszczelnieniu pompy wtryskowej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
najprawopodobniej sknocili ci cos w tym warsztacie rozregulowali pompe, u mnie pompa wtryskowa puscila oska od gazu rope i probowalem sam to uszczelnic ale jak rozebralem to okazalo sie ze jest oska wyrobiona i tulejka zdemontowalem pompe i zawiozlem do pompiarza koszt naprawy 330zl ale auto chodzi jak zegareczek facet rozlozyl pompe na czynniki pierwsze i ustawil na stole teraz nawet jak rano zapalam jak byly mrozy to nie uzywam przyszpieszacza i pali na dotyk wyjmij pompe i zawies do jakiegos zakladu co sie tym zajmuje
Waldi_40, jezeli wszystko bylo dobrze przed zrobieniem pompy to musisz jechac do tego mechanika i niech naprawia bo mi sie wydaje ze cos z pompa sknocili
Ostatnio zmieniony ndz mar 22, 2009 20:22 przez norman, łącznie zmieniany 1 raz.