co sie stało po myciu silnika?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- cojtalek
- Mały gagatek
- Kontakt:
co sie stało po myciu silnika?
dzis postanowiłem umyć silnik. spryskałem wszystko płynem do mycia i postanowiłem spłukać po czasie wodą. spłukiwałem na odpalonym silniku. po spłukaniu auto chodziło około 5min. zgasiłem. po kolejnym odpaleniu auto nie pracuje równo . przerywa, chodzi na przysłowione 3 gary zarówno na pb jak i lpg. silnik 1.3 pełen wtrysk. (nz) czekam na wasze sugestie.
-
- Nowicjusz
Re: co sie stało po myciu silnika?
Jak dla mnie, to wydaje mi się że pozalewałeś przewody.cojtalek pisze:dzis postanowiłem umyć silnik. spryskałem wszystko płynem do mycia i postanowiłem spłukać po czasie wodą. spłukiwałem na odpalonym silniku. po spłukaniu auto chodziło około 5min. zgasiłem. po kolejnym odpaleniu auto nie pracuje równo . przerywa, chodzi na przysłowione 3 gary zarówno na pb jak i lpg. silnik 1.3 pełen wtrysk. (nz) czekam na wasze sugestie.
I albo gdzieś jest przebicie, albo sprawdz przewody przy świecach i przy aparacie zapłonu.
Pozdrawiam.
popieram dokładnie osusz silnik świece i przewody bo przypuszczalnie masz gdzieś przebiciePITBULL KOSZALIN pisze:Jak dla mnie, to wydaje mi się że pozalewałeś przewody.cojtalek pisze:dzis postanowiłem umyć silnik. spryskałem wszystko płynem do mycia i postanowiłem spłukać po czasie wodą. spłukiwałem na odpalonym silniku. po spłukaniu auto chodziło około 5min. zgasiłem. po kolejnym odpaleniu auto nie pracuje równo . przerywa, chodzi na przysłowione 3 gary zarówno na pb jak i lpg. silnik 1.3 pełen wtrysk. (nz) czekam na wasze sugestie.
I albo gdzieś jest przebicie, albo sprawdz przewody przy świecach i przy aparacie zapłonu.
Pozdrawiam.
popieram dokładnie osusz silnik świece i przewody bo przypuszczalnie masz gdzieś przebiciePITBULL KOSZALIN pisze:Jak dla mnie, to wydaje mi się że pozalewałeś przewody.cojtalek pisze:dzis postanowiłem umyć silnik. spryskałem wszystko płynem do mycia i postanowiłem spłukać po czasie wodą. spłukiwałem na odpalonym silniku. po spłukaniu auto chodziło około 5min. zgasiłem. po kolejnym odpaleniu auto nie pracuje równo . przerywa, chodzi na przysłowione 3 gary zarówno na pb jak i lpg. silnik 1.3 pełen wtrysk. (nz) czekam na wasze sugestie.
Pozdrawiam.
cojtalek, mialem to samo jakis rok temu jak zachcialo mi sie myc silnik, z tym ze ja zrobilem to karcherem i na 3dni pozbylem sie golfa, dobrze ze slonce swiecilo, to stal tak z maska do gory i sie suszyl...az w koncu odpalil i rowno pracowal...
jak chcesz myc silnik, to polecam srodek do czyszczenia hamulcow, najtanszy w sprayu bedzie git, a pozniej zraszaczem spryskac i bedzie czysciutko, ten srodek paruje szybciej niz benzynka ekstrakcyjna i wysusza jeszcze bardziej, wiec na wszystko plaka zapodac i
jak chcesz myc silnik, to polecam srodek do czyszczenia hamulcow, najtanszy w sprayu bedzie git, a pozniej zraszaczem spryskac i bedzie czysciutko, ten srodek paruje szybciej niz benzynka ekstrakcyjna i wysusza jeszcze bardziej, wiec na wszystko plaka zapodac i
- cojtalek
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kolego nie musisz mnie pouczać . sam ponosze odpowiedzialność za siebie założyłem temat aby uzyskać odp na temat awarii auta.haps pisze:UWAGA!!! HIGH VOLTAGE !!! (Jak dziecku trzeba tłumaczyć)
czyli wymiana przowodów powinna pomóc ??
odrazu bym wymienił świece gdyż to też by sie zdało ;p
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=313680 moja niunia :)
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
ja proponuje wymienic poniewaz moze kiedys trafi ci sie spora kałuża wody ktora unieruchomi twoj silnik ja zmieniłem u siebie na nowe beru i jak chłopaki na myjni myją mi auto i silnik to są w szoku ze odpala od strzału i normalnie pracuj
proponuje nie oszczedzac na kablach i kupic orginały satyswakcja gwarantowana
a co do tego ze ci nie odpala to zdejmij kopułke i tam wszystko dobrze osusz
zobilem tak samo . . płyn do mycia silnikow . . karcher . . i chodził na 3 gary poxniej na 2 a nastepnie nawt nie chcial odpalic . . kazda wtyczka wuciagnieta wydmuchana a najwiecej wody w kopułce caly dzien ayto nie chcialo chulac . . na drugi dzien znow suszenie czyszczenie i jest pieknie
- GTI EDITION -
-
- Nowicjusz
Po co od razu naciągać go na zbędne koszta, jeżeli przed myciem silnika wszystko było ok.tympy mechanik pisze:ja proponuje wymienic poniewaz moze kiedys trafi ci sie spora kałuża wody ktora unieruchomi twoj silnik ja zmieniłem u siebie na nowe beru i jak chłopaki na myjni myją mi auto i silnik to są w szoku ze odpala od strzału i normalnie pracuj
Wystarczy otworzyć maskę, po ściągać i wydmuchać wodę z przewodu, aparatu zapłonu, i cewki, i niech najlepiej z otwartą maską postoi sobie na słoneczku. I jak ktoś pisał wyżej przewody można zabrać do domu i wysuszyć, bo jak kopią to mają przebicie.