Cześć:)
Otóż w moim Golfie 3 1.8 hałasują łożyska w skrzyni biegów, nie jest to szczególnie uciążliwe ale trzeba się tym w końcu zająć:) poza tym niee dziwi mnie to bo samochód ma już niezły przebieg.
I mam takie pytanko. Czy opłaca się wymieniać łożyska w skrzyni biegów czy lepiej kupić jakąś używaną skrzynie. Bo chyba trochę jest z tym grzebaniny i raczej na własną rękę nie dam rady tego zrobić. A mechanik skasuje mnie ładnie za takie coś.:/
Jak myślicie?
Wymina łożysk w skrzyni biegów.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
łozyska do skrzyni pemie z 70 do 150zł za sztuke w zaleznosci jakie do wymiany.... zazwyczaj z tym sie wiaze jakis zimering przy okazji cos jeszcze i takie tam... a mechanik za 100zł ci jej nie zrobi napewno bo wyjecie z włozenien cos około 200zł.. do tego robota zmiany łozysk....najlepiej kupic druga skrzynie....
[ Dodano: 03 Kwi 2009 22:06 ]
stara zdasz na alu to troche ci sie zwróci
[ Dodano: 03 Kwi 2009 22:06 ]
stara zdasz na alu to troche ci sie zwróci
- Paweł Marek
- V.I.P.
o wiele więcej niestety, 200 to samo wyjęcie i włożenie skrzyni. Raczej trzeba liczyć 5-7 stów za wszystko. Jeśli się trafi dobra skrzynka to naprawa się nie opłaca. Cały szkopuł w tym żeby się trafiła dobra. Ryzyk fizyk. Mimo że bierze się z gwarancją rozruchową to przecież kosztów wymiany gwarancja nie obejmie. No więc jeśli jest dostępny dobry spec od skrzyni, ale taki co tylko lub głównie nimi się zajmuje to ja jestem, za naprawą. Inaczej sprawa wygląda jak się przekładkę robi samamuKarol G60 pisze:cos około 200zł
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek pisze:. Jeśli się trafi dobra skrzynka to naprawa się nie opłaca. Cały szkopuł w tym żeby się trafiła dobra. Ryzyk fizyk. Mimo że bierze się z gwarancją rozruchową to przecież kosztów wymiany gwarancja nie obejmie. No więc jeśli jest dostępny dobry spec od skrzyni, ale taki co tylko lub głównie nimi się zajmuje to ja jestem, za naprawą.
No właśnie i to jest to. Jak będę chciał wymienić skrzynie to nie wiadomo co trafie a i dobrego mechanika który zna się na skrzyniach niełatwo znaleźć. :/
będę musiał sobie to przemyśleć chyba:)