syczenie powietrza podczas naciskania pedalu hamulca??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
syczenie powietrza podczas naciskania pedalu hamulca??
nie wiem co sie dzieje z moim autem ;/ na ostatnim badaniu technicznym zauwazylismy, ze w momencie naciskania pedalu hamulca slychac specyficzne syczenie - jakby powietrze gdzies uchodzilo, z poczatku myslelismy ze to zapowietrzony uklad hamulcowy ale go odpowietrzylismy i nic sie nie zmienilo, jakis mechanik stwierdzil ze to pompa paliwowa, a inny ze serwo a moje auto zre duzo plynu hamulcowego, mial ktos moze podobne problemy, co to moze byc??? Pomozcie bo juz na prawde nie wiadomo co zrobic pozdrawiam
- kliek ;]
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
inna wersja taka ,że w serwie od strony kabiny jest taka gąbka ,z które wystaje
dzwignia którą się przykęca do hamulca.Ona mogła się rozpaśc ze starości.Ja tak miałem gdy serwo z GTI zakładałem gąbka się rozpadła i bez niej syczało przy wciskaniu hamulca.Wymieniłem na ta z mojego starego serwa i wszystko jest ok
dzwignia którą się przykęca do hamulca.Ona mogła się rozpaśc ze starości.Ja tak miałem gdy serwo z GTI zakładałem gąbka się rozpadła i bez niej syczało przy wciskaniu hamulca.Wymieniłem na ta z mojego starego serwa i wszystko jest ok
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zmien mechanikaklio pisze:jakis mechanik stwierdzil ze to pompa paliwowa,
co do ubywania płynu to nie auto to zre, tylko albo masz niesczelnosc, albo najzwyczajniej w swiecie klocki sie zyzuwaja , tłoczek sie dalej wysuwa ( ale to sa male ubytki w zbiorniczku ) niech Ci ktos sprawdzi czy masz cylinderki w bebnie szczelne czy przewody sa ok itd.
co do syczenia to dzieie sie to na posotuj czy na odpalonym aucie ? u mnie tez syczy,, na postoju jak wcisne kilka razy , ale hamulce sa ok. sila hamowania tez ok.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Jedno do sprawdzenia.pszczyna pisze:Nieszczelność przewodu podciśniena które idzie do serwa
A taką sytuację miałem u sibie. Dodatkowo pękł ten plastik w którym jest ta gąbka.Leon_Wechtel pisze:inna wersja taka ,że w serwie od strony kabiny jest taka gąbka ,z które wystaje
dzwignia którą się przykęca do hamulca.Ona mogła się rozpaśc ze starości.
o tej gabce przy serwie to nawet nie wiedzialam,a co do klockow to mialam wyminione, szczeki, cylinderki tez;/ tam jest wszystko sprawne bo czesci dopiero co zmienialam, poczatkowo wlasnie tam szukalismy jakiejs usterki - hamulce normalnie mam ale jak widac to nie ma nic wspolnego z tym syczeniem pedala, a syczy i na postoju i jak jest zgaszony, dosc slyszalnie bym powiedziala a co do mechanikow to jako dziewczyna szcescia nie mam ];[
- kliek ;]
klio
masz dwie opcje jedna to przewud cisnieniowwy idacy do serwa i druga to serwo co swiadczy o syczeniu postaraj sie je wymienic ! a dlaczego? otuz to, dluzsze uszkodzenie tego elementu powoduje twardy pedal hamulca spowodowany brakiem cisnienia a wtedy twoje hamulce nie beda skuteczne udaj sie z tym do mechanika lub do mnie na serwis
P.S brak płynu? sprawdź przewody i pompę hamulcowa przy pedale hamulca zajrzyj czy niema zapocenia !
masz dwie opcje jedna to przewud cisnieniowwy idacy do serwa i druga to serwo co swiadczy o syczeniu postaraj sie je wymienic ! a dlaczego? otuz to, dluzsze uszkodzenie tego elementu powoduje twardy pedal hamulca spowodowany brakiem cisnienia a wtedy twoje hamulce nie beda skuteczne udaj sie z tym do mechanika lub do mnie na serwis
P.S brak płynu? sprawdź przewody i pompę hamulcowa przy pedale hamulca zajrzyj czy niema zapocenia !
Ostatnio zmieniony wt kwie 14, 2009 12:35 przez Goku-25, łącznie zmieniany 2 razy.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
1Goku-25 pisze:przewud
2Goku-25 pisze:otuz to
szczerze to ja bym sie bał , nie widze zwiazku miedzy stanem płynu a serwem , widziales jak wyglada serwo w srodku ? a jak pompa ? nie ma mozliwosci zeby w serwie był płyn no chyba ze ty widziales co innego hehe , serwo to jest podcisnieniowy system wspomagania hamulców, a nie hydrauliczny , jak masz za mało płyny W POMPIE , to co najwyzej zatrzesz pompe, zapowietrzysz układ itd ale moze ja sie nie znam , moze nie takie serwo ja widzialem i zdawało mi sie rozbierajac na czesci kilka aut, ze serwo to serwoGoku-25 pisze:lub do mnie na serwis
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!