Stuka gdzieć z przodu z lewej strony przy skręcaniu w prawo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
Co do tematu... mam podobny objaw. Głuche walnięcie przy skręcie w prawo lub w lewo, i dynamiczniejszej jeździe. Np. ruszenie (nie palenie gumy) ostrzejsze na skręconych kołach. Głuche uderzenie jakby tramwaj za szybko ruszył (coś jakby wał przeskoczył na skutek przeciążenia). Przegub? Zmieniałem zawieszenie na gwinta i na zimówkach ciągło w lewo, na letnich w prawo. Kąty mam obydwa +30. Poduszka amortyzatora się mi kręciła, śruba się mi poluzowała ta z góry, pod poduszką. Poduchą można było normalnie rękami kręcić. Dokręcę i pomoże to coś? Jadę w tym tygodniu do gościa od zbieżności znów to poprawiać. Warto zaznaczyć, że miałem zawieszenie seryjne, na zimówkach szedł równo przez zimę.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
- kridd_hunt
- Nowicjusz
- Kontakt:
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
ta na imbus to nie śruba tylko amortyzator, musisz to dokręcić dośc mocno, nie możesz tego ręką obkręcać
ale pod tym jest jeszcze jedna nakretka którą niewygodnie się dokręca jeśli się nie ma odpowiedniego klucza, trzyma ona właśnie te poduszkę z łożyskiem, jeśli ona jest niedokręcona bedzie Ci stukało też
ale pod tym jest jeszcze jedna nakretka którą niewygodnie się dokręca jeśli się nie ma odpowiedniego klucza, trzyma ona właśnie te poduszkę z łożyskiem, jeśli ona jest niedokręcona bedzie Ci stukało też
- kridd_hunt
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
Spróbuję, odezwię się wieczorem co i jak. A ogółem problem głuchego stuknięcia nadal nie rozwiązany.
Ostatnio zmieniony pn kwie 20, 2009 11:30 przez memberofhs, łącznie zmieniany 1 raz.
- kridd_hunt
- Nowicjusz
- Kontakt: