VW Sharan padła elektryka?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrsrokosz
- Mały gagatek
- Kontakt:
VW Sharan padła elektryka?
Witam
Mam problem z sharanem po otwarciu drzwi i przekręceniu kluczyka w stacyjce brak jakiejkolwiek reakcji- zero kontrolek na desce i w stacyjce brak oporu przy zapłonie - a dzień wcześniej normalnie wszystko funkcjonowało. Centralny ok, licznik zegarek ok, bezpieczniki ok. Ma ktoś może pomysł co to za czort?
Mam problem z sharanem po otwarciu drzwi i przekręceniu kluczyka w stacyjce brak jakiejkolwiek reakcji- zero kontrolek na desce i w stacyjce brak oporu przy zapłonie - a dzień wcześniej normalnie wszystko funkcjonowało. Centralny ok, licznik zegarek ok, bezpieczniki ok. Ma ktoś może pomysł co to za czort?
WV Golf 1,8 - 1992, AAM 75KM, LPG,
ABS, wspomaganie
ABS, wspomaganie
Re: VW Sharan padła elektryka?
Kostka stacyjki.piotrsrokosz pisze:Witam
[size=85]Diagnostyka, kodowanie VCDS, chiptuning.[/size]
- piotrsrokosz
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: VW Sharan padła elektryka?
Czy taką kostkę w sharanie można samemu wymienić (mam poduszkę) bo w golfie III bez poduchy to nie taka duża filozofia?mario122 pisze:Kostka stacyjki.piotrsrokosz pisze:Witam
Mam jeszcze pytanko czy może to być ewentualnie padnięty komputer? I jeżeli komputer padł to czy przy diagnostyce komputerowej wykaże błędy, czy poprostu się Vag nie połączy?Czy mimo np: popsutej stacyjki można przeprowadzić diagnostykę komputerową (czytałem że po podłączeniu interfejsu Vag trzeba włączyć zapłon)
Ostatnio zmieniony ndz maja 03, 2009 10:40 przez piotrsrokosz, łącznie zmieniany 2 razy.
ABS, wspomaganie
ABS, wspomaganie
- piotrsrokosz
- Mały gagatek
- Kontakt:
Akumulator naładowałem i nic,edzio pisze:a ,akumlator sie nie rozładował?,co do kostki stacyjki ściągasz osłony kierownicy i jest idealny dostęp,nie trzeba kierownicy ściągac.Kostka jest po lewej stronie.
[ Dodano: 03 Maj 2009 11:26 ]
Komputer nie ma tu nic do rzeczy i diagnostyka zbędna,a zarazem nie możliwa gdy nie ma zasilania.
ABS, wspomaganie
ABS, wspomaganie
w większości aut dostęp do stacyjki jest po zdjęciu osłon kolumny. Nie ma potrzeby zdejmowania kierownicy.
Obejrzyj jeszcze przewód masowy dołączony do silnika i nadwozia, popraw kleme masową...
Obejrzyj jeszcze przewód masowy dołączony do silnika i nadwozia, popraw kleme masową...
czy to znaczy że nie masz charakterystycznych "pozycji" w stacyjce?piotrsrokosz pisze:w stacyjce brak oporu przy zapłonie
- piotrsrokosz
- Mały gagatek
- Kontakt:
faktycznie ktoś już miał problem z tym bo było ściągnięte opaską zaciskową, a po dopchnięciu i przyciągnięci odpalił, na trochę wystarczy, a potem wymiana.edzio pisze:Zajrzyj do kostki ,może się tylo wychaczyła,bo nie jest jakoś mocno przyczepiona,jeżeli dobrze pamiętam .
Dzięki
ABS, wspomaganie
ABS, wspomaganie