Brak mocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak mocy
Witam koledzy mam taki problem... kupiłem 3 dni temu golfa GT i co jest z nim nie tak... jak jest zimny to wogóle nie chce jechac... tak jakby chciał a nie mógł... wyraznie to czuć. Jak jest juz rozgrzany jest duzo lepiej ale i tak da sie odczuc brak mocy do tego stopnia ze wczoraj podczas małego VS z astra 75 km dostałem po d**ie o długosc auta miał moze ktos z was podobny problem? co to moze byc?
Ostatnio zmieniony pn maja 04, 2009 11:27 przez Kubi2306, łącznie zmieniany 1 raz.
1.moze zapchany katalizator?? wez go wytnij w cholere i wstaaw zwykla rurke tylko uwazaj bo na przegladach sie beda czepiac:) ale auto ciut odzyje
2. moze byc filtr powietrza zapchany wyeminiales??
3. no chyba ze pompa paliwa juz sie konczy trzeba sprawdzic jakie cisnienie daje:) a moze filtr paliwa??
to takie z grubsza rzeczy kotre moga stanowic problem:)
2. moze byc filtr powietrza zapchany wyeminiales??
3. no chyba ze pompa paliwa juz sie konczy trzeba sprawdzic jakie cisnienie daje:) a moze filtr paliwa??
to takie z grubsza rzeczy kotre moga stanowic problem:)
VW GOLF III GTI 2.0 16V+BLOS
[img]http://img218.imageshack.us/img218/9107/lisaann24.jpg[/img]
[img]http://img218.imageshack.us/img218/9107/lisaann24.jpg[/img]
- hepos
- GT Owner
- Auto: Golf VII
- Silnik: CJZA
Ad 1. Co do tego ma katalizator, skoro auto muli na zimnym?
Ad2. J/w
ja sie zapytam muli jak jest sucho czy jak jest wilgotno na dworze ... jak wilgotno to proponuje sprawdzić masę od sondy lambda . Albo sprawdzić wysokie napięcie (problemy z wulgotnością + przebicia)
Masz gaz czy Pb ? Dużo masz paliwa w baku ? Może też być jak kolega mówi coś z ukł. paliwowym. Ale jeszcze pytanie czy kopci Ci rano jak odpalisz ? Może jakiś czujnik temp padł i złe dane podaje do mieszanki.
Pytanie : PB czy LPG
Ad2. J/w
ja sie zapytam muli jak jest sucho czy jak jest wilgotno na dworze ... jak wilgotno to proponuje sprawdzić masę od sondy lambda . Albo sprawdzić wysokie napięcie (problemy z wulgotnością + przebicia)
Masz gaz czy Pb ? Dużo masz paliwa w baku ? Może też być jak kolega mówi coś z ukł. paliwowym. Ale jeszcze pytanie czy kopci Ci rano jak odpalisz ? Może jakiś czujnik temp padł i złe dane podaje do mieszanki.
Pytanie : PB czy LPG
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
pretensje to za duże słowo, spokojnie. Ale zasugerowałeś że zatkany katalizator nie może być przyczyną problemów autora, a może. Bo na zimnym i ciepłym słaby jego Golf.hepos pisze:nie rozumiem Cie, pretensje do mojego posta ?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- hepos
- GT Owner
- Auto: Golf VII
- Silnik: CJZA
racja, nie doczytałem!
Myślałem że od astry po dupie dostał na zimnym silniku, a nie na ciepłym, mój błąd
Katalogowo Astra 1,6 75 kM ma 14 sek do setki, a 1,8 GT ma 12 , więc on powinien zostać z tyłu.
Myślałem że od astry po dupie dostał na zimnym silniku, a nie na ciepłym, mój błąd
Katalogowo Astra 1,6 75 kM ma 14 sek do setki, a 1,8 GT ma 12 , więc on powinien zostać z tyłu.
Ostatnio zmieniony pn maja 04, 2009 13:53 przez hepos, łącznie zmieniany 1 raz.