Miałem problem z falującymi obrotami. Zrobiłem i wymieniłem wszystko co tylko się dało. Przewody WN kopułkę palec rozdzielacza silnik krokowy regulator ciśnienia paliwa, czyściłem odmę i wszystko było już dobrze poza jedną bardzo ale to bardzo ciekawą rzeczą. Gdy zakręcam w prawo obroty najpierw zaczynają falować a później samochód gaśnie. Nie mam pojęcia od czego to jest. Czy to może być źle ustawiona ta rura co odpowiada za zasysanie powietrza do silnika czy coś takiego ?
PS. Mam PF'a z gazem(II generacja).
Gaśnie gdy skręcam w prawo.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
velu, widze ze masz LPG to sie dzieje zapewne na LPG tylko , masz zamontowany parownik rownolegle do podłoznic zapewne ? czasem tak sie dzieje , jak masz za mało płynu chłodniczego, albo jak masz juz reduktor do sprawdzenia, membrany pod wpływem niewazkosci płynu na zakrecie domyka przepływ gazu. Wiecej przyczyn nie widze
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A jaki to silnik? Kod...
Ja mam 1,6 AEE i ten silnik ma tak, że gaśnie i nie wspomnę o falujących obrotach na biegu jałowym.
U mnie na postoju auto potrafi zgasnąć jak skręcę kołami w lewo lub prawo na MAXA i trzymam. Potrafi też zgasnąć jak na postoju załączy się wentylator chłodnicy (np w korku).
Ale ten typ tak ma podobno...
Pozdrawiam
PAPAYOS
Ja mam 1,6 AEE i ten silnik ma tak, że gaśnie i nie wspomnę o falujących obrotach na biegu jałowym.
U mnie na postoju auto potrafi zgasnąć jak skręcę kołami w lewo lub prawo na MAXA i trzymam. Potrafi też zgasnąć jak na postoju załączy się wentylator chłodnicy (np w korku).
Ale ten typ tak ma podobno...
Pozdrawiam
PAPAYOS
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: