Witam wszystkich,
*Problem: Poprzedni właściciel golfika zamiast zmienić wadliwy termowłącznik wentylatora ominął go robiąc na "krotko" co w efekcie włącza wentylator za każdym razem kiedy przekręcimy kluczyk.
*Poszukuje: schematów układu chłodzenia z wersji z klimatyzacja, zdjęć okablowania oraz cokolwiek co jeszcze mogło by mi pomoc w rozwikłaniu tego problemu bez konieczności wizyty u elektryka.
Pozdrawiam.
Naprawa wentylatora chłodnicy.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Naprawa wentylatora chłodnicy.
Ostatnio zmieniony czw maja 14, 2009 02:55 przez LemoN8, łącznie zmieniany 1 raz.
miałem podobny kłopot w MK II Benzyna, a mianowicie wentylator obracał sie tylko po podpięciu z ominięciem termoczujnika( przy podpięciu do termoczujnika nie działał, wymieniłem termoczujnik nadal nie działał wentylator), okazało sie że wentylator miał schodzone łozyska,obracał sie z oporem- po wymianie wentylatora ( 20 zł na szrocie) jest wszystko ok
Ostatnio zmieniony czw maja 14, 2009 11:22 przez aleks30, łącznie zmieniany 1 raz.