Witam! Chciałbym zasięgnąć waszej rady przed wstawieniem samochodu do jakiegoś mechanika, żeby mi potem nie powiedział, że wymienił pół samochodu a tak naprawdę to trzeba było tylko jakąś pierdołe naprawić.
Otóż tak samochód to golf 3 gti 96 rok silnik AGG
Problem - Jak wcisnę sprzęgło np. podczas hamowania to obroty się wahają tzn. spadają do 500 i dopiero potem na normalne ok. 900. Czasem nawet zgaśnie, a jak jest włączony subwoofer to już w ogóle prawie za każdym hamowaniem gaśnie. Czasem też mam problem po odpaleniu, muszę trzymać gaz bo by zgasł (tak ok. 20 sekund i jest dobrze). Akumulator był zamieniany od tdi i zdarzało się to dużo dużo rzadziej, a w dieselu był mój i jemu się nic nie działo. Jak samochód stoi całą noc to kilka pierwszych zachowuje się normalnie, ale przejadę kilometr i znowu to samo. Byłem u znajomego mechanika sprawdził ładowanie i napięcie mówi, że dobre. Ale to było na postoju, a na postoju mi nie falują. Kable wysokiego napięcia sprawdzane wszystko dobrze kopułka też. Mówił też coś, że w tych samochodach pada jakaś kostka pod stacyjką i to może być to. Proszę was o pomoc, co o tym myślicie, może ktoś już tak miał?? Nie wiem ja jednak myślę, że to coś z ładowaniem, bo jak mówiłem wsiadam do samochodu po całej nocy to jest przez jakiś kilometr dobrze, a potem znowu to samo tak jakby akumulator stracił moc i nie ładował się do końca nie wiem już sam... dlatego proszę was o ocenę.
Problem z obrotami i gaśnięciem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tak przepustnica to pod tym czarnym kwadratem. Ale samemu nie łatwo przeczyścić i po czyszczeniu sam nie zaadaptujesz na pewno.
A masz w nim gaz?? Jeśli się nie mylę to silnik AGG ma pojemność 2.0?? Jeśli tak to były one wyposażone w przepływomierz i faktycznie może być to objaw jego niedomagania.
Jedź na Vaga niech zczytają błędy. Takie objawy może powodować wiele czynników, począwszy od elektryki, silnika krokowego, pompy paliwa, filtra powietrza. Najlepiej sprawdzić. Pozdrawiam
A masz w nim gaz?? Jeśli się nie mylę to silnik AGG ma pojemność 2.0?? Jeśli tak to były one wyposażone w przepływomierz i faktycznie może być to objaw jego niedomagania.
Jedź na Vaga niech zczytają błędy. Takie objawy może powodować wiele czynników, począwszy od elektryki, silnika krokowego, pompy paliwa, filtra powietrza. Najlepiej sprawdzić. Pozdrawiam
Nigdy nie pij kiedy prowadzisz, za dużo się rozlewa!!!
Mój miał identyczne objawy, pomogło wyczyszczenie przepustnicy i jej adaptacja (tzn. w moim przypadku został podpięty pod VAG).
Ostatnio zmieniony pt maja 15, 2009 16:46 przez Olaf021, łącznie zmieniany 1 raz.
Wymieniłem filtr powietrza i taki gumowy przewód co idzie do tego grzybka pod plastikiem bo mi powiedzieli, że tam może być dziura i łapie lewe powietrze. Co prawda nie rozwiązało to problemu, ale dziurka była i leciał stamtąd olej, a teraz jak narazie nie leci. No i jestem umówiony na czyszczenie przepustnicy i adaptacje 5 dych za to krzyczy to myślę, że nie warto się samemu za to brać. Mam nadzieję, że to rozwiąże problem, bo już mnie to denerwuje. A co do podpięcia pod komputer to mam kabel i program ale tam nic nie wykazuje. Brak błędów.
Tak silnik dwulitrowy gazu nie ma. No i dzięki za pomoc.
Z tego co widzę brudząca się przepustnica to typowa usterka dla tego silnika, więc coraz bardziej wierze w to, że jej wyczyszczenie pomoże
Tak silnik dwulitrowy gazu nie ma. No i dzięki za pomoc.
Z tego co widzę brudząca się przepustnica to typowa usterka dla tego silnika, więc coraz bardziej wierze w to, że jej wyczyszczenie pomoże
Ostatnio zmieniony ndz maja 17, 2009 15:37 przez monkey321, łącznie zmieniany 1 raz.