Filtr powietrza - po co to na dole.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Filtr powietrza - po co to na dole.
Witam,
chce zamontować w swoim mk2 RPfabryczny filtr powietrza ten pudełkowy zamiast stożka, i on ma trzy otwory. Gdzie front to wiem, że ma być pusty a góra od tyłu idzie do przepustnicy to co mam zrobić z tym dolnym otworem? Jest tam otwór do którego zapewne coś ma dochodzić, ale nie wiem z czym ma być połączone.
Pozdrawiam
chce zamontować w swoim mk2 RPfabryczny filtr powietrza ten pudełkowy zamiast stożka, i on ma trzy otwory. Gdzie front to wiem, że ma być pusty a góra od tyłu idzie do przepustnicy to co mam zrobić z tym dolnym otworem? Jest tam otwór do którego zapewne coś ma dochodzić, ale nie wiem z czym ma być połączone.
Pozdrawiam
Oprócz rury do tej metalowej osłony kolektora wydechowego potrzeba jeszcze wężyk który jest podłączany z boku obudowy filtra i z tyłu obudowy monowtrysku. Nim przechodzi powietrze sterujące klapką.
miś fazi, czujnik temperatury powietrza? Gdzie on jest? Tymczasem ECU nie steruje właśnie doborem powietrza zimne/ciepłe ale na podstawie odczytu niebieskiego czujnika temperatury od ssania?
miś fazi, czujnik temperatury powietrza? Gdzie on jest? Tymczasem ECU nie steruje właśnie doborem powietrza zimne/ciepłe ale na podstawie odczytu niebieskiego czujnika temperatury od ssania?
czujnik temperatury powietrza do sterowania klapką jest w obudowie plastikowej na wtrysku , jest to czujnik bimetaliczny który otwiera lub zamyka podciśnienie sterujące klapką w obudowie filtra powietrza
[ Dodano: 15 Maj 2009 21:53 ]
czujnik zasysanego powietrza w samym wtrysku który jest połączony z ECU , to odrębna sprawa , nie ma nic wspólnego z czujnikiem bimetalicznym który steruje klapką w filtrze powietrza
[ Dodano: 15 Maj 2009 21:53 ]
czujnik zasysanego powietrza w samym wtrysku który jest połączony z ECU , to odrębna sprawa , nie ma nic wspólnego z czujnikiem bimetalicznym który steruje klapką w filtrze powietrza
jeśli Ci nie otwiera i nie zamyka klapki w filtrze , to na 90 procent wina tego czujnika , pozostałe 10 procent to albo masz zapchane te cienkie rureczki do podciśnienia albo samo urządzenie podciśnieniowe które otwiera klapke jest uszkodzone , ale to łatwo sprawdzisz dmuchając albo ciągnąc ustami powietrze tymi rurkami , tak samo sprawdzisz ten czujnik , tylko jego trzeba jeszcze w trakcie prób ogrzewać , np. suszarką do włosów
- Paweł Marek
- V.I.P.
muzykant, przecież nie napisałeś jaki mas typ silnika.
Jeśli wtrysk jednopunktowy to w zespole wtryskowym (ta sama wtyczka 4-kablowa co wtryskiwacz).
Jeśli wtrysk wielopunktowy digifant to w przepływomierzu.
Jeśli wtrysk jednopunktowy to w zespole wtryskowym (ta sama wtyczka 4-kablowa co wtryskiwacz).
Jeśli wtrysk wielopunktowy digifant to w przepływomierzu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
No tak wiem, wszystko generalnie śmiga. Chodziło mi tylko gdzie ma być podłączona ta dolna rura. Wszystko gra jak należy. Niemniej dzięki za odpowiedzi
P.S.
myślałem, że po tym zabiegu kiedy podepne przewód podcisnienia do przepustnicy spalanie na MFA będzie wreszcie normalne... ale się myliłem. Ciągle pokazuje 2.0 zamiast 8.0. Ogromne przekłamanie. A gdy np zatkam palcem wejscie, przy przepustnicy na dłużej to komputer normalnie pokazuje tam te 8l... co jest nie tak, bo już naprawdę nie wiem
P.S.
myślałem, że po tym zabiegu kiedy podepne przewód podcisnienia do przepustnicy spalanie na MFA będzie wreszcie normalne... ale się myliłem. Ciągle pokazuje 2.0 zamiast 8.0. Ogromne przekłamanie. A gdy np zatkam palcem wejscie, przy przepustnicy na dłużej to komputer normalnie pokazuje tam te 8l... co jest nie tak, bo już naprawdę nie wiem
Ostatnio zmieniony sob maja 16, 2009 10:44 przez Prono89, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wezyk z zegaró ma byc podąłczony do krocca od serwa hamulców, tam masz takie dwa cycuszki , wlasnie tam sie najlada ten wezyk i MFA pokazuje jak ma pokazywacProno89 pisze:yślałem, że po tym zabiegu kiedy podepne przewód podcisnienia do przepustnicy spalanie na MFA będzie wreszcie normalne... ale się myliłem. Ciągle pokazuje 2.0 zamiast 8.0. Ogromne przekłamanie. A gdy np zatkam palcem wejscie, przy przepustnicy na dłużej to komputer normalnie pokazuje tam te 8l... co jest nie tak, bo już naprawdę nie wiem
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!