Witam
Mojego golfika zaczyna coś boleć, mianowicie np dzisiaj jest strasznie mulasty na 2 biegu wciskam gaz nawet do dechy i pomalutku sie zbiera. Wczoraj było z nim wszystko ok ale parę dni temu też był taki problem że był słaby. Czyli moc raz jest a raz jej nie ma. Czego to może być wina ? czy to już silnik się konczy ? mam nalatane 230 000 km. Auto zawsze pali od kopa nie ma problemów.
1.6 ABU zanika moc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Wiśniowy18
- Nowicjusz
- Kontakt:
1.6 ABU zanika moc
Ostatnio zmieniony czw maja 21, 2009 08:19 przez Wiśniowy18, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam golfa "3", a jak kolega pożyczy to "4"
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Wiśniowy18
- Nowicjusz
- Kontakt:
Paliwko zawsze tankuje z tej samej stacji, a kable hmmm dawno ich nie wymienialem w poniedzialek bede wymieniał filtr paliwa i zobaczę, ale nie wiem coś mi siętu nie podoba w tym aucie
[ Dodano: 17 Maj 2009 15:40 ]
Jeszcze miesiąc temu popylałem na autostradzie 180km/h nim Wszystko zaczeło się jakieś 2 tygodnie temu, nie wiem czy to ma jakiś związek ale wydaje mi się że jak jest zimny silnik to autko zbiera sie ładnie tak jak powinno ale jak już się nagrzeje to jest mulaste jak nigdy. Kto ma jakiś pomysł ? Nie wiem jeszcze jak ze spalaniem ale coś też mi się wydaje że wskazówka paliwa szybko opada
[ Dodano: 17 Maj 2009 15:40 ]
Jeszcze miesiąc temu popylałem na autostradzie 180km/h nim Wszystko zaczeło się jakieś 2 tygodnie temu, nie wiem czy to ma jakiś związek ale wydaje mi się że jak jest zimny silnik to autko zbiera sie ładnie tak jak powinno ale jak już się nagrzeje to jest mulaste jak nigdy. Kto ma jakiś pomysł ? Nie wiem jeszcze jak ze spalaniem ale coś też mi się wydaje że wskazówka paliwa szybko opada
- Wiśniowy18
- Nowicjusz
- Kontakt:
Chyba autko potrzebowało porządnego przepalenia Zrobiłem nim wczoraj trasę 300 km (trochę się bałem) ale wszystko było ok, teraz nawet powiem, że autko po tej trasie to ma lepszego powera niż miało przed zarówno jak jest zimne i rozgrzane to zbiera się tak jak powinno