Witam wszystkich. Problem jak w temacie, czyli stuka mi po prawej stronie w zawieszeniu w momencie skrętu w lewo czyli prawe koło skierowane do wewnątrz na nierównościach. Jakieś dwa tygodnie temu zmienialem tylne gumy wachacza, sworznie i końcówki drążka. Czy może to być drążek czy jakiś stabilizator?
Proszę o jakieś podpowiedzi zanim zacznę wszystko wymieniać.
Dzięki z góry.
stukanie przy skręconych kołach na nierównościach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: stukanie przy skręconych kołach na nierównościach
miałem to samo wymieniłem końcówki drążków kierowniczych, tuleje na wahaczu, sworznie, na szarpakach na stacji diagnostycznej nic nie wykazało, dopiero na podnośniku stwierdzono luz na kole, po wymianie drążków kierowniczych jest ciszamoontower pisze:Witam wszystkich. Problem jak w temacie, czyli stuka mi po prawej stronie w zawieszeniu w momencie skrętu w lewo czyli prawe koło skierowane do wewnątrz na nierównościach. Jakieś dwa tygodnie temu zmienialem tylne gumy wachacza, sworznie i końcówki drążka. Czy może to być drążek czy jakiś stabilizator?
Proszę o jakieś podpowiedzi zanim zacznę wszystko wymieniać.
Dzięki z góry.
Ps. wymieniałeś może tuleje stabilizatora ? one też potrafią nieźle hałasować, ale stawiam na drążki kierownicze, najlepiej podjedź na stację diagnostyczną i niech sprawdzą zawieszenie koszt 15-25zł
Ostatnio zmieniony sob maja 16, 2009 20:32 przez szczep, łącznie zmieniany 1 raz.
- moontower
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dzięki za podpowiedzi. Osobiście stawiam na drążek kierowniczy, ponieważ sworznie wymieniałem. Drążek po stronie kierowcy wymieniałem a ten po stronie pasażera nie, ponieważ mechanior powiedział, że się jeszcze trzyma. Lecz wymiana gum wachacza, sworzni i końcówek mogła i pewnie zmieniła kąt koła co szybciej wykończyło wysłużony drążek. Mogłem jednak za jednym zamachem i ten stary wymienić. W tygodniu jadę na trzepaki to napiszę co wskazało.