malo mocy ;/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
malo mocy ;/
Jako ze moj temat poszedl w zapomnienie, i nikt nie zechcial mi pomoc, zakladam jeszcze raz, bo bardzo mi na tym zalezy.
Mam kilka pytan odnosnie takiego projektu. Posiadam 1.4 (75KM) z klima.
1) Co procz silnika
2) czy mozna zalozyc klime od 1,4
3) Czy na prawde skrzynia od 1,4 jest taka sama jak do 1,6? Gosc ktory zajmuje sie regeneracja skrzyn VW mowil ze wystarczy przelozyc tylko miernik predkosci bo ten z 1,4 dodaje ok 10km na 100km predkosci.
4) I na koniec jakie by byly koszty wszystkich czesci (nie wliczajac robocizny, i elektronika/elektryka)
Mam kilka pytan odnosnie takiego projektu. Posiadam 1.4 (75KM) z klima.
1) Co procz silnika
2) czy mozna zalozyc klime od 1,4
3) Czy na prawde skrzynia od 1,4 jest taka sama jak do 1,6? Gosc ktory zajmuje sie regeneracja skrzyn VW mowil ze wystarczy przelozyc tylko miernik predkosci bo ten z 1,4 dodaje ok 10km na 100km predkosci.
4) I na koniec jakie by byly koszty wszystkich czesci (nie wliczajac robocizny, i elektronika/elektryka)
- Paweł Marek
- V.I.P.
tak, to moze jeszcze napiszesz konkretnie z jakiego typu siklnika na jaki chcesz zmieniać, czy masz juz jakiś konkretnie upatrzony silnik, bo na razie jednak bardzo niewiele wynika z twojego opisu.apoc pisze:Kurcze, z samego opisu tematu widac ze chodzi mi o swap
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Dla mnie bezsensowna przesiadka z 1.4 na 1.6. Albo sprzedaj auto i kup mocniejsze, albo jak swap to na 1.8 z uturbieniem (wiem, że koszty i roboty więcej ale efekt będzie zadowalający)
pozdro.
pozdro.
viewtopic.php?t=130814" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
Dla mnie też, szczególnie w tak młodym (i pewnie całkowicie sprawnym) samochodzie. Swap można robić jak silnik pada, a jeśli zmieniać sprawny motor na inny to już robić to naprawdę z sensem. Dla 20KM sensu raczej nie widzę.Ponior pisze:Dla mnie bezsensowna przesiadka z 1.4 na 1.6
Tak samo było z wieloma ambitnymi planami zaturbienia silników 1,3. Skórka nie warta wyprawki.apoc pisze:temat poszedl w zapomnienie, i nikt nie zechcial mi pomoc
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
Re: malo mocy ;/
Bez sensu taka robota, jak już to 1.8T i po awarii silnika a jak nie to nowe auto.
Pasowałoby podać kod silnika i skrzyni, z tym czujnikiem to jakaś bzdura: to znaczy że we wszystkich 1.4 przekłamuje prędkościomierz? jaki to ma związek z silnikiem? Zakladając ze skrzynie sa identyczne oprócz czujnika? Czujnik pokazuje z jaką prędkością kręcą się koła nie ma tu nic do rzeczy silnik!
osprzęt mechaniczny to jedno a osprzęt elektryczny np.moduł sterowania silnikiem? siła hamulców? (1.4 i 1.6 mają takie same wielkości tarczy?) szkoda czasu i pieniędzy.
Bez sensu taka robota, jak już to 1.8T i po awarii silnika a jak nie to nowe auto.
Pasowałoby podać kod silnika i skrzyni, z tym czujnikiem to jakaś bzdura: to znaczy że we wszystkich 1.4 przekłamuje prędkościomierz? jaki to ma związek z silnikiem? Zakladając ze skrzynie sa identyczne oprócz czujnika? Czujnik pokazuje z jaką prędkością kręcą się koła nie ma tu nic do rzeczy silnik!
osprzęt mechaniczny to jedno a osprzęt elektryczny np.moduł sterowania silnikiem? siła hamulców? (1.4 i 1.6 mają takie same wielkości tarczy?) szkoda czasu i pieniędzy.
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.