Witam
Przestała działać prawa przednia szyba napędzana elektrycznie. Na początku przestała działać na około 2 dni po czym działała sprawnie i problem znowu wystąpił. Po jakimś czasie sytuacja znowu się powtórzyła. Myślałem, że może odczepił się jakiś kabel jednak sprawdziłem i wszystko jest na swoim miejscu. Po przyciśnięciu włącznika w drzwiach kierowcy lub pasażera słychać jedynie pojedyńcze cyknięcie jakby coś się włączało ale nic się nie dzieje i szyba nadal pozostaje na swoim miejscu. Czy ma ktoś może jakieś sugestie co może być przyczyną?
NIE DZIAŁA PRAWA ELETRYCZNA SZYBA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
skoro klika przekaźnik to włącznik jest ok.
Szukaj najpierw przełamanych kabli w wiązce do drzwi w osłonie gumowej. Nawiasem mówiąc pisze to juz setny raz, nie tylko ja, i przynajmniej w 50 procentach pomaga. Więc uzyj wyszukiwarki z dołu strony jeszcze.
Szukaj najpierw przełamanych kabli w wiązce do drzwi w osłonie gumowej. Nawiasem mówiąc pisze to juz setny raz, nie tylko ja, i przynajmniej w 50 procentach pomaga. Więc uzyj wyszukiwarki z dołu strony jeszcze.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Przerabiam kolego ten sam problem tylko ze z przednia lewa szybka w swoim mk3. U mnie przyczyna lezy po stronie zurzytch szczotek w silniku. Musisz rozebrac caly mechanizm i sprawdzic jak wygladaja one u ciebie. U mnie bylo tak ze juz nie za bardzo stykaly a prad dostawaly i ten plasikowy pierdo...k sie troche przytopil. Teraz musze go wyczyscic i zalozycz nowe i powinno byc wszystko oki.
Ostatnio zmieniony pt maja 29, 2009 17:04 przez RoBaL84, łącznie zmieniany 1 raz.