NIE DZIAŁA PRAWA ELETRYCZNA SZYBA

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mri21
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

NIE DZIAŁA PRAWA ELETRYCZNA SZYBA

Post autor: mri21 » pt maja 22, 2009 16:21

Witam

Przestała działać prawa przednia szyba napędzana elektrycznie. Na początku przestała działać na około 2 dni po czym działała sprawnie i problem znowu wystąpił. Po jakimś czasie sytuacja znowu się powtórzyła. Myślałem, że może odczepił się jakiś kabel jednak sprawdziłem i wszystko jest na swoim miejscu. Po przyciśnięciu włącznika w drzwiach kierowcy lub pasażera słychać jedynie pojedyńcze cyknięcie jakby coś się włączało ale nic się nie dzieje i szyba nadal pozostaje na swoim miejscu. Czy ma ktoś może jakieś sugestie co może być przyczyną?

tomkaro
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tomkaro » pt maja 22, 2009 17:17

kolego a moze sam włacznik poszedł ? ? jak miałem forda fieste to mimo ze jeden włacznik (od strony kierowcy)był dobry a od pasazera walniety szyba nie działała... po wymianie na nowy usterka znikła... niech sie jeszcze wypowiedza fachowcy.... :bigok:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt maja 22, 2009 17:53

skoro klika przekaźnik to włącznik jest ok.
Szukaj najpierw przełamanych kabli w wiązce do drzwi w osłonie gumowej. Nawiasem mówiąc pisze to juz setny raz, nie tylko ja, i przynajmniej w 50 procentach pomaga. Więc uzyj wyszukiwarki z dołu strony jeszcze.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

mri21
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: mri21 » czw maja 28, 2009 07:29

Niestety ale wygląda na to że kable są okay nie znalazłem żadnego złamanego, który by swobodnie latał. Wygląda że wszystkie są bez zarzutu i słychać te charakterystyczne cyknięcie jakby coś się załączało. Macie może pomysł co to może być?

Awatar użytkownika
chabas
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: chabas » czw maja 28, 2009 21:43

Sprawdź mechanizm tzn. linke bo one lubią spadać, wkręcać się, zrywać, blokować itp. Jeśli nie to, to stawiam na silniczek.

www.vwteamkutno.pun.pl <-- zapraszam na forum kutnowskiej grupy VAG

Awatar użytkownika
RoBaL84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: RoBaL84 » pt maja 29, 2009 17:03

Przerabiam kolego ten sam problem tylko ze z przednia lewa szybka w swoim mk3. U mnie przyczyna lezy po stronie zurzytch szczotek w silniku. Musisz rozebrac caly mechanizm i sprawdzic jak wygladaja one u ciebie. U mnie bylo tak ze juz nie za bardzo stykaly a prad dostawaly i ten plasikowy pierdo...k sie troche przytopil. Teraz musze go wyczyscic i zalozycz nowe i powinno byc wszystko oki.
Ostatnio zmieniony pt maja 29, 2009 17:04 przez RoBaL84, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”