Obrotomierz i czujnik oleju raz działa raz nie działa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Obrotomierz i czujnik oleju raz działa raz nie działa
Witam Panowie. Mam Golfika 3 od kilku dni czujnik oleju mi mrugał po odpaleniu i nie działał obrotomierz. Dziś psikałem silnik (CZYmś z "K2" do czyszczenia oleju) i później przemyłem kercherem. Odpaliłem silnik przegazowałem delikatnie i zaczął działać obrotomierz i czujnik przestał mrugać. Ale jadąc czasami obrotomierz spada do 0 i wtedy też mruga lampka oleju. Co to może być i w którym miejscu szukać może trzeba wymienić jakiś czujnik albo linkę. Ja nie mam pojęcia dlatego Was pytam. Dzięki za odpowiedzi z góry.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witaj.
Mam podobny problem -zapala mi sie kontrolka oleju podczas jazdy jz poznalazłem przyczyne - 2 zaśniedziałe brązowe przewody masowe pod maską przy kostce łaczeniowej silnika.
Miałem podobny wcześniej przypadek.Jak wymieniałem uszczelke pod głowicą u wójka to poluzowałem te przewody i pożniej paliło się ciśnienie oleju i brak było wskazań wyświetlacza na liczniku.
Po przykręceniu masy problem znikł.
Mam podobny problem -zapala mi sie kontrolka oleju podczas jazdy jz poznalazłem przyczyne - 2 zaśniedziałe brązowe przewody masowe pod maską przy kostce łaczeniowej silnika.
Miałem podobny wcześniej przypadek.Jak wymieniałem uszczelke pod głowicą u wójka to poluzowałem te przewody i pożniej paliło się ciśnienie oleju i brak było wskazań wyświetlacza na liczniku.
Po przykręceniu masy problem znikł.
-
- Nowicjusz
Przemyłem ale z daleka nie z bliska wiem że to nie dobrze ale po wymianie czujnika bardzo mi uwaliło silnik olejem. Dziękuję za odpowiedzi. Kolego z drugiego posta gdzie jest ten kabelek od masy? jakbys mial zdjecie i mi wskazal to bardzo bym byl wdzieczny.stonefree pisze:sprawdź cienki czerwono- czarny przewód przy alternatorze.
[ Dodano: Wto Maj 19, 2009 22:15 ]myj,myj a niedługo więcej rzeczy przestanie działaćatmpitbull pisze:przemyłem kercherem.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz