pomocy brak iskry

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
d.milas
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: d.milas » śr cze 17, 2009 20:38

-=ren=-, a sprawdzałeś ten przekaźnik nr 30?? Pisalem wcześniej nic nie odpisałeś, ja wszystko u siebie sprawdzałem i padło na ten właśnie przekaźnik, on jest od ecu i nie podawał mi iskry. Wymieniłem przekaźnik i jak ręką odjął. Sprawdz przekaźnik, ja go odłączyłem i próbałem zapalić, zapalil i zgasł ale chociaż zapalił, może być podobnie u Ciebie, no chyba, że vag pokazuje ten czujnik. to już się nie wtrącam.

[ Dodano: 17 Cze 2009 20:49 ]
cinek11, do Ciebie pisalem a nie do -=ren=-, :P

"Jak kraść to miliony, jak "kochać" to księżniczki, jak auto to VW!"

Cały MK3 1.8 i MK3 GTI na czesci:

Pisać na gg, pw ;-)

cinek11
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: cinek11 » śr cze 17, 2009 21:30

z gory przepraszam ze wszystkich wprowadzilem w blad z tym silniiem 2e ciesze sie zostal wykryty i kolega wam to wyjasnil ja jestem zielony z tego wiec tak urzadzenie vag pokazuje blad tego czujnika ale mowil ze na wylaczonym silniku tak zawsze bedzie a w dodatku czujnik jest nowy ale zamienik a z tego co mowil to zadko kiedy sie zdaza zeby go odczytal komputer tylko orginal a taki kosztuje od 500-600zl a pewnosci i tak nie ma czy to napewno on dlatego chce pozyczyc od kogos na sprawdzenie czy bedzie dzialac a potem kupie taki jesli to to dodam jeszcze ze wszyskie kostki stacyjki przkazniki byly sprawdzone i wszystkie dzialaj

[ Dodano: 17 Cze 2009 21:41 ]
witam dodaje zdjeci czujnikaPOLOZENIA WALU ON WYGLADA TAK:
Obrazek

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » śr cze 17, 2009 21:43

taki mały OT
cinek11, uzupełnij sobie profil o informację jakie masz oznaczenie silnika (literowe) to w kolejnych postach będzie szybciej podać możliwą przyczynę...
Ostatnio zmieniony śr cze 17, 2009 21:43 przez -=ren=-, łącznie zmieniany 1 raz.

vwlifestyle.pl
Obrazek

cinek11
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: cinek11 » śr cze 17, 2009 21:43

dodam ze czujnik ten na zdjeciu jest akurat z opla ale rozni sie minimalnie wtyczka chce akurat przyblizy czego szukam wiec ma ktos takiego pozyczyc ewentualnie auto zebymialo taki przelozyc

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”