Odczuwalny brak mocy (Przyśpieszenia)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
A pompę paliwa mozna se normalnie bez problemu wyczyścić ?
[ Dodano: 27 Maj 2009 19:08 ]
Jak wymontować tą pompę ? jak ściągnąłem okrągłą pokrywę widac było to co na fotce ale nigdzie jakiś śrub ani zaczepów , wie ktoś jak wymontować tą pompe w celu zobaczenia czy nie jest zasyfiona , i wyczyszczenia.
[ Dodano: 27 Maj 2009 19:08 ]
Jak wymontować tą pompę ? jak ściągnąłem okrągłą pokrywę widac było to co na fotce ale nigdzie jakiś śrub ani zaczepów , wie ktoś jak wymontować tą pompe w celu zobaczenia czy nie jest zasyfiona , i wyczyszczenia.
Ostatnio zmieniony śr maja 27, 2009 19:48 przez jawirax, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
Oczyścić wiązkę (troche tu brudno) i wtyczkę oraz obejrzeć styki. Rozpiąć wtyk, przewody, ten duży pierścień z poprzeczkami się odkręca, uwaga przy wyciąganiu pompy, delikatnie nic na siłę. Trzeba wymienić uszczelke przy otwieraniu.
Ostatnio zmieniony pt maja 29, 2009 18:35 przez Jacek75, łącznie zmieniany 1 raz.
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
Dziś testowałem auto :
1-50KM
2-85KM
3-130KM
4-160KM dalej nie ciągałem bo droga się skończyła
5- nie zdążyłem wbić
Tak że pompa paliwa była winna i wyszła przypadkowo (padła podczas ustawiania zapłonu)
Teraz już nikt mi nie powiem ze MOTOR 1.8 AAM nie pójdzie 160 km z palcem w tyłku
Dziękuje wszystkim forumowiczom za porady które naprowadzały mnie na usterkę,długo tu na forum może nie jestem , ale zauważyłem ze użytkownicy tego forum są spoko chłopaki pełna kultura itp, naprawdę forum zasługuje na zajeb...... pochwalę.
1-50KM
2-85KM
3-130KM
4-160KM dalej nie ciągałem bo droga się skończyła
5- nie zdążyłem wbić
Tak że pompa paliwa była winna i wyszła przypadkowo (padła podczas ustawiania zapłonu)
Teraz już nikt mi nie powiem ze MOTOR 1.8 AAM nie pójdzie 160 km z palcem w tyłku
Dziękuje wszystkim forumowiczom za porady które naprowadzały mnie na usterkę,długo tu na forum może nie jestem , ale zauważyłem ze użytkownicy tego forum są spoko chłopaki pełna kultura itp, naprawdę forum zasługuje na zajeb...... pochwalę.
Mam identyczny objaw z tym, że po wystąpieniu braku mocy i przejechaniu ok 20km. zaświeciła się pomarańczowa kontrolka check engine. Z wiadomości dostępnych na forum wyczytałem, że objawy usterki związane są z sondą lambda lub uszkodzonym katalizatorem. Dodam, że samochód to Golf V 1.4 FSI 2004r. Postaram się w jak najszybciej sprawdzić sondę oraz katalizator i poinformować wszystkich o rezultatach. Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś sugestie dotyczące wyżej opisanych objawów.
[ Dodano: 18 Cze 2009 12:05 ]
tak jak pisalem dzis podpialem golfa pod komputer. Kod bledu to P0191 czujnik wysokiego cisnienia paliwa. Czy wystarczy wymienic ten czujnik czy jest cos jeszcze co moze powodowac w/w objawy?
tak jak pisalem dzis podpialem golfa pod komputer. Kod bledu to P0191 czujnik wysokiego cisnienia paliwa. Czy wystarczy wymienic ten czujnik czy jest cos jeszcze co moze powodowac w/w objawy?
Problem rozwiązany Właśnie wróciłem od mechanika oraz elektromechanika z jednego serwisu.Walczyli od 8:00 rano do 18:00 godziny, mechanik wraz z elektromechanikiem ,przyczyna tkwiła w źle zamontowanej nowej pompie paliwa , mechanik który ją montował źle ją poskładał , nie założył jednej uszczelki oraz drugą założył krzywo ,a trzecią *#cenzura#* na chama , efektem tego było to że pompa cofała paliwo z powrotem do baku , drugi problem jaki był to kable wychodzące wszystkie od komputera na całą elektrykę(sondę, zapłon, czujniki, itp) nie miały masy i wszystkie podzespoły świrowały i komputer nie mógł ustalić mieszanki ,zapłonu itp , wszystko wariowało.Zostało to naprawione , mechanik poskładał pompę , elektromechanik naprawił masę i przewody , prze diagnozował całe auto komputerem i posprawdzał i auto teraz chodzi jak malina. Płynnie przyśpiesza, nie ma zadławień ani za muły ładnie ciągnie tak jak powinno. Testowałem - na 3 Biegu płynnie i bez problemu 130 km, 4 bieg 160 km bez problemowo. Teraz aż miło się śmiga Gofrem i pali na jednego strzała.
Podsumowując ja wymieniłem w aucie pół silnika , przeszedłem cztero-miesięczną mordęgę psychiczną i nerwową. Teraz auta już nie sprzedam , bo mam już pewniaka , siadam i jadę:bigok:
Mechanik z elektromechanikiem grzebali od 8:00 rano do 18:00 wieczora.
Naprawili spadek mocy w aucie , zamulenie , przerywanie,dławienie , oraz pompę paliwa złe poskładaną - koszt tego wyniósł 230 zł i nie żałuje ze wydałem te pieniądzem wreszcie mam serce na miejscu
Dziękuje serdecznie wszystkim za porady za pomoc, każdemu kto się napocił aby mi pomoc. Sugestie wasze pozwalają wyeliminować wiele rzeczy, i naprowadzić na trop ,to tez i daje do myślenia i autorom postów:)
Podsumowując ja wymieniłem w aucie pół silnika , przeszedłem cztero-miesięczną mordęgę psychiczną i nerwową. Teraz auta już nie sprzedam , bo mam już pewniaka , siadam i jadę:bigok:
Mechanik z elektromechanikiem grzebali od 8:00 rano do 18:00 wieczora.
Naprawili spadek mocy w aucie , zamulenie , przerywanie,dławienie , oraz pompę paliwa złe poskładaną - koszt tego wyniósł 230 zł i nie żałuje ze wydałem te pieniądzem wreszcie mam serce na miejscu
Dziękuje serdecznie wszystkim za porady za pomoc, każdemu kto się napocił aby mi pomoc. Sugestie wasze pozwalają wyeliminować wiele rzeczy, i naprowadzić na trop ,to tez i daje do myślenia i autorom postów:)
rozumiem, że u Ciebie była to pompa ale gdyby u mnie też padła to bym miał inny kod błędu, przynajmniej tak mi się wydaje... co o tym sądzisz? Samochód ma przejechane 75 tyś km więc przy takim przebiegu ciężko podejrzewać pompę aby była niesprawna, auto nie ma i nigdy nie miało LPG, co więcej nikt nigdy nic nie dłubał w pompie, nie wymieniał jej, nie rozbierał ani nie składał na nowo...
Ostatnio zmieniony czw cze 18, 2009 21:33 przez ramborior, łącznie zmieniany 2 razy.