Witam Panowie
Moje pytanie jest takie: który z wyświetlaczy ten na MFA czy ten na climatronicu po lewej stronie pokazuje aktualną temperaturę wewnątrz samochodu? U mnie jest tak że temperatura między jednym a drugim to różnica góra 1 stopnia. Czy nie powinno być tak że jeśli chodzi climatronic to ta różnica powinna być większa?
Który wyświetlacz wskazuje aktualną temperaturę wewnętrzną?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
No właśnie też mi to przyszło do głowy. Szczerze mówiąc to trochę lipa bo po co dwa czujniki pokazujące to samo przecież można by jeden z nich wykorzystać by pokazywał aktualną temperaturę wewnątrz samochodu no ale cóż widocznie konstruktor o tym nie pomyślał a szkoda.Byku21 pisze:Z tego co mi wiadomo,a mogę się pomylić to obydwa pokazują temperaturę na zewnątrz...
Dzięki za szybką odpowiedz pozdrawiam
A bo widzisz, czasem jest tak, że auto nie ma komputera pokładowego nawet w wersji MFA a ma climatronic i tylko z niego można wyczytać temp.elvisek_20 pisze:No właśnie też mi to przyszło do głowy. Szczerze mówiąc to trochę lipa bo po co dwa czujniki pokazujące to samo przecież można by jeden z nich wykorzystać by pokazywał aktualną temperaturę wewnątrz samochodu no ale cóż widocznie konstruktor o tym nie pomyślał a szkoda.
A dlaczego nie ma temp. wewnętrznej?? Jest.. tyle tylko że jest to temperatura jaką ustalasz sobie na climatronicu i w teorii powinien on robić wszystko, żeby taką temperaturę uzyskać i utrzymać