Czujnik zapalonych świateł
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik zapalonych świateł
Panowie pomóżcie mi zlokalizować brzęczyk zapalonych świateł, ostatnio przestał mi działać ( sygnalizować) że zostawiłem zapalone światła czy też włączony kierunkowskaz
Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC I POZDRAWIAM
Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC I POZDRAWIAM
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
brzeczyk jest za zegarami
[ Dodano: 16 Lip 2009 11:36 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
[ Dodano: 16 Lip 2009 11:36 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
zapala sie mała lampka w drzwiach i w podsufitce ale nie słychac sygnału braku paliwa czy braku płynu do spryskiwaczy no i nie słychac zapalonych świateł ( a jeszcze 2 tygodnie temu wsio działało)
ps a może ktos widział jakis manual odnośnie dostania się do tego brzęczyka za zegarami ( nie chcę za mocno napsuć ), a znając siebie to cos połamę
ps a może ktos widział jakis manual odnośnie dostania się do tego brzęczyka za zegarami ( nie chcę za mocno napsuć ), a znając siebie to cos połamę
Ostatnio zmieniony pn lip 20, 2009 15:16 przez opti, łącznie zmieniany 1 raz.
w zegarach masz brzęczyk - taki minigłośniczek - trzeba pociągnąć do siebie kierownicę i do dołu - zablokować - wypiąć maskownice pomiędzy kolumną a zegarami (tą z materiałem), śrubokrętem torx odkręcić 2 wkręty mocujące zegary, wysunąć zegary i odpiąć od tyłu wtyczki - zegary do domu. Z tyłu zegary są skręcone na 4 śrubki torx lub na 2 śrubki torx i zapinki. Odkręcić i zdjąć tylną obudowę - widać wtedy głośniczek na 4 nóżkach - to jest toopti pisze:nie słychac sygnału braku paliwa czy braku płynu do spryskiwaczy no i nie słychac zapalonych świateł
greg, kiss i reszta dzięki wielkie za pomoc problem rozwiązany, głośniczek był spalony. Użyłem głośniczka od komputera dolutowałem przewodziki do starego głośniczka (tego za zegarami, a nawiasem mówiąc to ten lewa odnoga w głośniczku zalutowana na kwadracik jest +, a prawa zalutowana normalnie to - ), i umieściłem go za zegarami i GRA MUZYKA dzięki wielkie