Witam
Dolaczylem olejne autko do swojej kolecji, jest to mk2 diesel (jeszcze nie wiem dokaldnie jaki silnik ma intercooler a z wlascicielem poki co nie moge sie skontaktowac), auto super zadbane - od 10 lat jezdzil nim starszy Pan, w tej chwili 70letni, znajomy mojego wuka. Auto przez ostatni rok przejechalo 5kkm.
Mam tylko takie dwa problemy: miga mi lampka od chlodzenia mimo, ze wskazowka ledwo przekracza polowe skali, wetylator dziala dobrze, wlacza sie i wylacza, wnioskuje, ze silnik sie nie przegrzewa tylko uszkodzony jest jakis czujnik. Mam racje?
Druga sprawa - nie dziala tylnia wycieraczka, spryskiwacz jest ok (no chyba, ze nie umiem jej wlaczyc ). Sa jakies typowe rzeczy przez ktore moze ona nie dzialac?
Pozdrawiam
Wskaznik temperatury silnika i wycieraczki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kontrolka powinna mrugac z dwóch powodów - albo za mało płynu w zbiorniczku (jeżeli w ogóle jest czujnik - nie we wszystkich golfach był), albo za wysoka temperatura. Proponuję odpiąć wtyczke ze zbiorniczka wyrównawczego i zewrzeć w niej piny - jeżeli lampka zgaśnie, to prawdopodobną przyczyną jest syf w zbiorniczku, który osiadł na czujniku i taki daje to efekt.
Ostatnio zmieniony wt lip 28, 2009 20:28 przez Lipek81, łącznie zmieniany 2 razy.