Brak ogrzewania tylnej szyby- golf MKIV
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Brak ogrzewania tylnej szyby- golf MKIV
Witam wszystkich. Mam nastepujacy problem. Z niewiadomej przyczyny mam brak ogrzewania tylnej jszyby w moim golfie MK IV. Sprawdzałem bezpiecznik jest dobry. Na desce rozdzielczej włącznik od ogrzewanej tylnej szyby zminił barwę z czerwonego na zółty ( powinien być żółty jak jest wlączony)a jak jest wyłączony to czerwony( oczywiście przy wlączonym podświetleniu tablicy rozdzielczej). Podpowie ktoś co jest grane??? Dzięki za wszelakie sugestie. Pozdrawiam.
nigdy nie mów nigdy:)
-
- Użytkownik
- Kontakt:
folii przyciemniającej nigdy nie miałem zamontowanej.Zresztą nawet nikt tam nic nie grzebał to jak by się mogły wtyki zsunać ???? Moze ktoś ma jakieś jaśniejsze sugestie i bardziej poważniejsze??/szaki pisze:sugeruje oblukac przewody na łączeniu - klapa -> nadwozie, lubią się tam łamać z czasem.
Oczywiscie domniemywam że wtyki wpięte z obu stron do ogrzewania oraz że nie zrywałeś ostatnio folii przyciemniającej
[ Dodano: 27 Lip 2009 20:22 ]
przy szybie nic nie grzebałem , nawet nigdy nic na pólce nie było kładzione. Ta usterka zrobiła się nagle.Quatro7 pisze:albo na szybie jakieś wiązka jest przerwana.. prześledź ją i sprawdz czy OK
nigdy nie mów nigdy:)
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
no najwidoczniej masz włączone ogrzewanie tylnej szyby - wtedy zmienia kolor z czerwonego na żółty.Zmiennik1313 pisze:ok sprawdzę ale powiedz mi czemu wlącznik od ogrzewania tylnej szyby zmienił barwę z czerwonego na żołty?
Oblukaj na wylocie tylnych słupków są otwory w ktorych sa wiazki w gumowych rekawach
Ostatnio zmieniony pn lip 27, 2009 21:51 przez szaki, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Brak ogrzewania tylnej szyby- golf MKIV
Miałem dokładnie te same objawy i u mnie winny był przerwany przewód masowy (brązowy) biegnący w prawym gumowym łączniku z klapy do karoserii.ZMIENNIK1313 pisze:Witam wszystkich. Mam nastepujacy problem. Z niewiadomej przyczyny mam brak ogrzewania tylnej jszyby w moim golfie MK IV. Na desce rozdzielczej włącznik od ogrzewanej tylnej szyby zminił barwę z czerwonego na zółty ( powinien być żółty jak jest wlączony)a jak jest wyłączony to czerwony( oczywiście przy wlączonym podświetleniu tablicy rozdzielczej).
Zlutowałem i szyba grzeje, przycisk nabrał właściwych kolorów. Przy okazji poprawiłem dwa inne ciensze kable begnące w tej gumie, bo też już izolacja pękała.