mk3 1,9 tdi huczenie i szumienie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
powiem Ci tak: tez mam 1z i tydzien temu tez "coa" zaczelo szumiec przy przyspieszaniu! rozebralem dolot bo myslalem ze przy turbinie jest jakas nieszczelnosc. ku mojemu zdziwieniu okazalo sie ze ten "szum" to spaliny ktore uciekaja przez szpare za katalizatorem! sam bylem zdziwiony bo auto nie ryczalo. mozesz to sprawdzic, nic nie tracisz!
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Lozyska tyl kolego do wymiany.. pojezdzij dluzej, halas bedzie wiekszy..
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
podnieś tył do góry i zakręć kołem i bedziesz słyszał jeżeli to łożyska
przy okazji sprawdzisz czy nie ma luzu
U mnie też z tyłu szumi jak chamuje, ściągałem bęben i czyściłem
wszystko, przy okazji luknąłem na łożysko, wszystko Ok, ale dalej szumi jak chamuje
Więc dałem sobie spokój.
przy okazji sprawdzisz czy nie ma luzu
U mnie też z tyłu szumi jak chamuje, ściągałem bęben i czyściłem
wszystko, przy okazji luknąłem na łożysko, wszystko Ok, ale dalej szumi jak chamuje
Więc dałem sobie spokój.
Zauwazylem jeszcze jedna rzecz. Jak zakrece kolem na lewarku, to w przy pewnym ustawieniu kola slychac ciche piszczenie i w tym miejscu czuc ze cos delikatnie ociera. Probowalem juz kiedys popuszczac recznego, ale okazalo sie ze nie w tym rzecz.Nie mam pojecia co to jest ???
icemaster, solowa123, sprawdzie jak jest u Was.
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
Proponiuje wymienić łożyska w tylnych kołach i przy okazji obejżeć hamulce. w bebnach może zalegać materiał starty z okładzin w wyniku tarcia lu któraś okłdzina mogła sie przekrzywić. A co do szumów to jeżeli szum wzmaga się razem ze wzrostem prędkości to napewno łożyska. Nic innego nie może szumieć jak łożyska no chyba że uszczelki ale to jest całkiem inny charakterystyczny świst.