ZAMARZAJĄCE DRZWI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ZAMARZAJĄCE DRZWI
Witam wiem że to temat nie na tą pore roku ale wole sie już przygotować do zimy.mam golfa III, minionej zimy podczas mrozów po wyjechaniu z garażu (drewnianego nie ogrzewanego) zamarzają mi drzwi, linki w klamkach chodzą normalnie, uszczelki smarowałem silikonem,kiedyś próbowałem też wazeliną smarować ale bez rezultatów.Po zagrzaniu sie troche samochodu juz jest ok ale jak jest zimny to maskra.Bardzo prosze o pomoc, z góry dziękuję.
Cale drzwi ci przymarzaja czy nie otwiera ci sie rygielek? Jezeli rygiel nie otwiera to moze byc wina pompki a dokladniej gumowej oslony na niej. Moze byc peknieta i jak sie zbierze tam woda to poprostu zamarza. Mialem tak kiedys w mk II.
Ostatnio zmieniony ndz sie 23, 2009 22:00 przez RoBaL84, łącznie zmieniany 1 raz.
A jak pociagniesz za klamke to ona chodzi normalnie? Moze ciegna w drzwiach zamarzaja? Ilo drzwiowego masz golfa? Wszystkie nie chca sie otworzyc?
Ostatnio zmieniony ndz sie 23, 2009 22:08 przez RoBaL84, łącznie zmieniany 1 raz.
tak klamka chodzi normalnie, specjalnie kiedyś sprawdzałem czy to nie jest to.Golfik 5 drzwiowy i jedynie z tyłu za pasarzerem jest ok
Ostatnio zmieniony ndz sie 23, 2009 22:12 przez decio80, łącznie zmieniany 1 raz.
To moze tylko w tych jednych drzwiach guma na pompce jest ok a na pozostalych przepuszcza wode? A rygielki odskakuje normalnie we wszystkich drzwiach?
Ostatnio zmieniony ndz sie 23, 2009 22:15 przez RoBaL84, łącznie zmieniany 1 raz.
Tez mam taki problem w zimie ale tylko jak umyje samochód, albo pada deszcz i woda wcieka do drzwi. Rygielki sie otwierają klamka chodzi luźno ale nie otwiera zapadki w zamku ktora zamarza od wody, pod domem używałem suszarki i pomagało, po pół godziny jazdy z ogrzewaniem wszystko wysycha i jest ok,
Jeśli
lub wersja tańsza (mże być przeterminowany od jakiejś kobitki )
todecio80 pisze:podejrzewam że to jest problem w tym miejscu co sie drzwi zazębiają z karoserią,nie wiem jak to sie fachowo nazywa.ze może tam przynarza.
lub wersja tańsza (mże być przeterminowany od jakiejś kobitki )
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Smar silikonowo-teflonowy ma zakres pracy powiedzmy -50 +150 stopnidecio80 pisze:czy da sie to jakoś zabezpieczyć może jakimś smarem zapóścić
tylko niech cie ręka boska broni żebyś tam psikał jakieś WD 40 czy cokolwiek innego w spraju. Wypłucze resztki smaru i w ogóle będzie kapota.
Ostatnio zmieniony ndz sie 23, 2009 22:34 przez mate64, łącznie zmieniany 1 raz.