Cichy tłumik środkowy do Golfa IV
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Cichy tłumik środkowy do Golfa IV
Witam,
Mam problem z przednim tłumikiem w Golfie IV, 1,4. Musiałem wymienić oryginał, zdecydowałem się ba Bosala. Niestety, pierwszy egzemplarz był tragiczny, po przekroczeniu 3k obrotów hałas był nie do wytrzymania, tłumik wpadał jakby w rezonans. Było znacznie głośniej niż w dziurawym oryginale. Po wymianie tłumika na kolejny egzemplarz sytuacja poprawiła się, ale nieznacznie.
Jaki tłumik środkowy byście polecili? Zależy mi na ciszy w środku, trwałość ma 3 rzędne znaczenie.
Mam problem z przednim tłumikiem w Golfie IV, 1,4. Musiałem wymienić oryginał, zdecydowałem się ba Bosala. Niestety, pierwszy egzemplarz był tragiczny, po przekroczeniu 3k obrotów hałas był nie do wytrzymania, tłumik wpadał jakby w rezonans. Było znacznie głośniej niż w dziurawym oryginale. Po wymianie tłumika na kolejny egzemplarz sytuacja poprawiła się, ale nieznacznie.
Jaki tłumik środkowy byście polecili? Zależy mi na ciszy w środku, trwałość ma 3 rzędne znaczenie.
Jak bite to chyba na podnośniku, bo wcześniej, przed wymianą, było cicho:) Samochód od nowości w rodzinie, przejechane 77k km.greg pisze:prędzej rezonuje katalizator albo auto bite i przesunięte jest zawieszenie silnika
Robili to niby fachowcy z Midasa. Zresztą ci sami wymieniali mi tłumiki w innym aucie, również na Bosala i było OK. Tak czy inaczej podjadę do innego tłumikarza, niech rzuci okiem.
Być może coś źle spasowane i dlatego hałasuje.