witam
ostatnio czyściłem przepustnice w 1.6 AKL i cały dolot był zafajdany olejem, zdjąłem odme ta czesc gdzie jest wkrecony korek oleju i myslalem ze w srodku bedą jakies membrany czy cos a tam jest pusto wolny przelot do pokrywy zaworów ma ktoś może zdjecia odmy jak to powinno prawidłowo wyglądać szukałem na forum i nic do mojego silnika nie moge znależc
Odma w akl
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kiedyś czyściłem odme/rurkę w akl i z tego co pamiętam do była tam taka gumka już na samym wlocie do grubej rury/dolotu do przepustnicy.
A co do zrobienia catch tanka w akl-u to prosta sprawa. Rurkę która wychodzi spod korka wlewu oleju wprowadzamy do catch tanka a otwór w dolocie przed przepustnica w która ta rurka była wpięta oryginalnie zaślepiamy. Dzięki temu przepustnica będzie czyściuteńka
Odme w AKL czyścimy-odczepić rurke odmy od dolotu, wyciągnąć cały wlew oleju (obudowa wywietrznika skrzyni korbowej) poprzez przekręcenie go w lewa stronę I czyścimy go sobie pięknie
Czyścimy to co zaznaczyłem na zdjęciu plus rurkę która wchodzi do dolotu.
A co do zrobienia catch tanka w akl-u to prosta sprawa. Rurkę która wychodzi spod korka wlewu oleju wprowadzamy do catch tanka a otwór w dolocie przed przepustnica w która ta rurka była wpięta oryginalnie zaślepiamy. Dzięki temu przepustnica będzie czyściuteńka
Odme w AKL czyścimy-odczepić rurke odmy od dolotu, wyciągnąć cały wlew oleju (obudowa wywietrznika skrzyni korbowej) poprzez przekręcenie go w lewa stronę I czyścimy go sobie pięknie
Czyścimy to co zaznaczyłem na zdjęciu plus rurkę która wchodzi do dolotu.
Ostatnio zmieniony śr gru 30, 2009 01:10 przez Kavior, łącznie zmieniany 5 razy.