Witam.
Od jakiegoś czasu na benzynie zaczął mi dziwnie chodzić, szarpania i brak mocy na benzynie. Wczoraj czyściłem przepustnice (było w niej sporo syfu) jednak nic to nie dało. Dodam że na LPG nie szarpie i chodzi OK.
Pod koniec wpadlem na pomysł aby wyciągać po koleji kable od świec i okazało się ze na drugim baniaku po wyciągnieciu kabla silnik chodzi tak samo.
Po przełączeniu na LPG i rozlaczeniu tego kabla silnik przygasa i chodzi inaczej.
Co może być przyczyną? Coś wtryskiwacz nie tak???
I jeszcze jedna sprawa przy czyszczeniu wezyków podciśniena okazało się ze krociec do którego podłaczony jest wężyk podciśnieniowy do zapłonu był zaślepiony?? Czy w NZ ma tak być?? Wyrzuciłem tą zaślepke i auto może chodzi nawet troszkę lepiej.
1.3 NZ na benzynie chodzi na 3 baniaki na LPG OK
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- thesperado
- Mały gagatek
- Kontakt:
On nie jest zaślepiony, tam jest taka malutka dziurka. Jak czyściłem swoją przepustnicę też tak myślałem, ale wydawało mi się to trochę nie realne i czyszcząc sprężonym powietrzem okazało się że jest tam taka malutka dziurka.grzespu pisze:I jeszcze jedna sprawa przy czyszczeniu wezyków podciśniena okazało się ze krociec do którego podłaczony jest wężyk podciśnieniowy do zapłonu był zaślepiony?? Czy w NZ ma tak być?? Wyrzuciłem tą zaślepke i auto może chodzi nawet troszkę lepiej.
A propo tego że nie pali na 2'gi gar - odpal go na benzynie niech pochodzi chwilkę zgaś i wykręć świecę zobaczysz jak wygląda, może być tak jak mówisz, że wtryskiwacz walnięty i go zalewa.
[img]http://pawel.sniezek.w.interia.pl/podpis2.jpg[/img]
- Paweł Marek
- V.I.P.
to nie dowód że nie działa ten cylinder, też robiłem takie próby na sprawnym silniku i nic się nie zmieniało na wolnych obrotach.Zrób jak radzi thesperado, albo testy rób pod obciążeniem w czasie jazdy zobaczysz czy będzie wytraźnie słabszy czy nie po wypięciu i podpięciu kabla (zmasuj go bo spalisz cewkę)grzespu pisze:po wyciągnieciu kabla silnik chodzi tak samo.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
On nie jest zaślepiony, tam jest taka malutka dziurka. Jak czyściłem swoją przepustnicę też tak myślałem, ale wydawało mi się to trochę nie realne i czyszcząc sprężonym powietrzem okazało się że jest tam taka malutka dziurka.
A propo tego że nie pali na 2'gi gar - odpal go na benzynie niech pochodzi chwilkę zgaś i wykręć świecę zobaczysz jak wygląda, może być tak jak mówisz, że wtryskiwacz walnięty i go zalewa.[/quote]
W tej końcówce rzeczywiście była dziurka.
Co do tego ze na benzynie szarpie i chodzi jakby na 3 gary nie udalo mi się nic dziś zrobić. Tak jak radziłeś zapaliłem go na benzynie pochodzil trochę i odkręciłem świece. Świeca była sucha. Możliwe że wtryskiwacz nie daje paliwa???
Co jeszcze zauważyłem. Na penzynie jak chodzi na wolnych obrotach i gaz wcisne do spodu jakby sie zmula i słychać klekot, jakby spadal na bardzo wolne obroty i zawory klekotaly w tym czasie.
Na LPG tego nie ma po wciśnięciu gazu do spodu odrazu sie zbiera.
A propo tego że nie pali na 2'gi gar - odpal go na benzynie niech pochodzi chwilkę zgaś i wykręć świecę zobaczysz jak wygląda, może być tak jak mówisz, że wtryskiwacz walnięty i go zalewa.[/quote]
W tej końcówce rzeczywiście była dziurka.
Co do tego ze na benzynie szarpie i chodzi jakby na 3 gary nie udalo mi się nic dziś zrobić. Tak jak radziłeś zapaliłem go na benzynie pochodzil trochę i odkręciłem świece. Świeca była sucha. Możliwe że wtryskiwacz nie daje paliwa???
Co jeszcze zauważyłem. Na penzynie jak chodzi na wolnych obrotach i gaz wcisne do spodu jakby sie zmula i słychać klekot, jakby spadal na bardzo wolne obroty i zawory klekotaly w tym czasie.
Na LPG tego nie ma po wciśnięciu gazu do spodu odrazu sie zbiera.