czy można założyć do mk3 elektryczne szyby??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czy można założyć do mk3 elektryczne szyby??
Czy można założyc do golfa III elektryczne szyby i lusterka?? Czy ktos juz to praktykowal? Jaki jest tego koszt??
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
ja zakładałem szybki a lusterka juz miałem pojechałem do serwisu i kupiułem cały zestaw przełaczniki okablowanie wtyczki i wszystkie potrzebne gadzety za 400pl nie sa to oryginały tylko jakies zamienniki bynajmniej sprzet działa do dzis a cena była taka poniewarz lezało to juz na magazynie i czekało na mnie montarz jest bardzo łatwy bo wszystko idealnie pasuje takze popytaj w serwisach moze cos maja na magazynie moze akurat
więc tak. Ja pojechałem do Niemiec i na szrocie wydłubałem lusterka+podnośniki szyb+wiązki drzwiowe+wiązkę elektryki szyb wraz ze sterownikiem (modół komfortu). Następnie powpinałem wszystko + dokupiłem przełączniki do drzwi i działa. A ponieważ w wiązce była też wiązka po dcentral dokupiłem resztę od centrala i mam komplecik.... koszt w Holandii z tego co pytałem własnie wiązka + podnośniki był ok 100ojro ile ja zapłaciłem - cięzko powiedziec bo jeszcze brałem podgrzewane fotele z dzieloną kanapą i parę innych rzeczy...
Do zalożenia el.szyb i luster potrzebne Ci będą:Lustra,podnośniki,przełączniki,wiązki el,oraz tapicerka na drzwi( dziury po korbkach od szyb i lusterek fatalnie wyglądają!!!).Kupiłem to wszystko na gieldzie w Poznaniu(lustra-180+malowanie,podnośnikina przód-400 z włącznikami szyb i wiązką,tapicerka przod z włącznikami szyb i luster-300.W aucie miałem podprowadzoną elektrykę luster pod drzwi,więc wymieniłem tylko wiązkę w drzwiach i lustra się obracają i grzeją jak oryginalllllll..Podłączenie szyb musialem robić sam,bo nie było podprowadzonej wiązki el.pod drzwiZajęło mi to ok 2h +6m przewodu+bezpiecznik w oprawce.Jak wszystko będziesz miał pisz na prv.Opiszę krok po kroku jak ja robiłem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
jeśi dokładasz szyby elektryczne
załóz lepiej używkę, ale orginał, niż polskie zamienniki
można nawet na szrotach dokupić za niezła kase powiem tak : nie raz poprawiałem po kims mimo ze było na prawde starannie założone. wyłaczniki orginałów wytrzymują dłuzej prowadnice sie nie zacinają - i wszystko wogóle chodzi jak należy a i cena jest przystępniejsza. przekładke zrobisz sam bo dziecinnie proste
załóz lepiej używkę, ale orginał, niż polskie zamienniki
można nawet na szrotach dokupić za niezła kase powiem tak : nie raz poprawiałem po kims mimo ze było na prawde starannie założone. wyłaczniki orginałów wytrzymują dłuzej prowadnice sie nie zacinają - i wszystko wogóle chodzi jak należy a i cena jest przystępniejsza. przekładke zrobisz sam bo dziecinnie proste