[mk3]Dlaczego spadały obroty a czasem gasł???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
torreto4
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk3]Dlaczego spadały obroty a czasem gasł???

Post autor: torreto4 » ndz lut 12, 2006 23:21

Ten temat ukazywał sie dosyć często na forum, "spadaja obroty, a czasem gaśnie". Odpowiedzi było wiele, ale żadna mi nie pomogła :grin: Jeżdze na filtrze stożkowym, ostatnio założyłem oryginalny filtr, spadanie obrotów czy gasnący Gofer to juz nie mój problem :food:
Wychodzi na to że za dużo zimnego powietrza dochodzi do silnika i to jest problem. Nadejdzie wiosna i znów będzie stożek ryczał pod machą.
Pozdro.
Ostatnio zmieniony pn lut 13, 2006 00:25 przez torreto4, łącznie zmieniany 1 raz.

Torreto

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » ndz lut 12, 2006 23:26

torreto4 pisze:Wychodzi na to że za dużo zimnego powietrza dochodzi do silnika i to jest problem
wychodzi raczej na to że Ci coś zabardzo ten stożek blokował.... bo od nadmiaru zimnego powietrza to raczej odrazu by Ci nie zgasł

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz lut 12, 2006 23:27

pojemność kanału dolotowego do gaznika czy do wtrysku jest tak samo wazna jak pojemność wydechu nie wolno sobie byle jak montowac filtrów czy też tłumików tudzież strumienic jak komu się podoba, to powinno być poprzedzone wyliczeniami np: średnic i przepustowością danych elementów

[ Dodano: 06-02-12, 22:30 ]
nie poto producent zaprojektował takie śradnice kanałów czy filtry, czy tłumiki by sobie montować byle jakie, widać zamontowałeś sobie(za mały przepływ powietrza) niewłaściwy filtr

:-k ...

Awatar użytkownika
torreto4
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: torreto4 » ndz lut 12, 2006 23:40

Jeździłem na stożku od wakacji sprawował sie zajebiście, dopiero jak zaczęło się naprawde zimno robić nastąpił problem spadających obrotów.

Torreto

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”