Ten temat ukazywał sie dosyć często na forum, "spadaja obroty, a czasem gaśnie". Odpowiedzi było wiele, ale żadna mi nie pomogła Jeżdze na filtrze stożkowym, ostatnio założyłem oryginalny filtr, spadanie obrotów czy gasnący Gofer to juz nie mój problem
Wychodzi na to że za dużo zimnego powietrza dochodzi do silnika i to jest problem. Nadejdzie wiosna i znów będzie stożek ryczał pod machą.
Pozdro.
[mk3]Dlaczego spadały obroty a czasem gasł???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]Dlaczego spadały obroty a czasem gasł???
Ostatnio zmieniony pn lut 13, 2006 00:25 przez torreto4, łącznie zmieniany 1 raz.
Torreto
pojemność kanału dolotowego do gaznika czy do wtrysku jest tak samo wazna jak pojemność wydechu nie wolno sobie byle jak montowac filtrów czy też tłumików tudzież strumienic jak komu się podoba, to powinno być poprzedzone wyliczeniami np: średnic i przepustowością danych elementów
[ Dodano: 06-02-12, 22:30 ]
nie poto producent zaprojektował takie śradnice kanałów czy filtry, czy tłumiki by sobie montować byle jakie, widać zamontowałeś sobie(za mały przepływ powietrza) niewłaściwy filtr
[ Dodano: 06-02-12, 22:30 ]
nie poto producent zaprojektował takie śradnice kanałów czy filtry, czy tłumiki by sobie montować byle jakie, widać zamontowałeś sobie(za mały przepływ powietrza) niewłaściwy filtr
...