Coś gwiżdże w silniku!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- hepos
- GT Owner
- Auto: Golf VII
- Silnik: CJZA
Coś gwiżdże w silniku!
Witam.
Jak kupiłem golfa, to coś czasami rano, zwłaszcza jak była wilgoć gwizdało (takie wycie - gwizdanie) . Częstotliwość wycia zwiększała się wraz z obrotami. Po 3-5 minutach, jak samochod się nagrzał gwizdanie ucichało i był spokój. Niestety teraz, nie chce juz przestać gwizdać, nawet jak silnik jest ciepły to gwizda (np jadąc autem co jakis czas zaczyna gwizdać i przestaje) Wymieniłem pasek od wspomagania i od alternatora. Ale nic nie pomogło. Próbowałem wiele razy nasłuchiwać skąd tak gwizda, niestety nie udało się precyzyjnie ustalić. Napewno z lewej strony (alternator/pompa wody/pompa wspomagania)
Co może wyć? Może ktoś też miał taki problem i może go jakoś wyeliminował?
Jak kupiłem golfa, to coś czasami rano, zwłaszcza jak była wilgoć gwizdało (takie wycie - gwizdanie) . Częstotliwość wycia zwiększała się wraz z obrotami. Po 3-5 minutach, jak samochod się nagrzał gwizdanie ucichało i był spokój. Niestety teraz, nie chce juz przestać gwizdać, nawet jak silnik jest ciepły to gwizda (np jadąc autem co jakis czas zaczyna gwizdać i przestaje) Wymieniłem pasek od wspomagania i od alternatora. Ale nic nie pomogło. Próbowałem wiele razy nasłuchiwać skąd tak gwizda, niestety nie udało się precyzyjnie ustalić. Napewno z lewej strony (alternator/pompa wody/pompa wspomagania)
Co może wyć? Może ktoś też miał taki problem i może go jakoś wyeliminował?
- ŁukaszMan
- Użytkownik
- Kontakt:
Kolego wydaje mi się że te gwizdy słychać albo z pompy wody albo pompy wspomagania.
Bardziej logicznym rozwiązaniem jest pompa wody.
Znajomy ma ten sam silnik co ty i również słychać u niego gwizd wzrastający razem z obrotami silnika. Kiedyś próbowaliśmy zlokalizować miejsce gwizdu i u niego była(jest) to pompa wody.
Bardziej logicznym rozwiązaniem jest pompa wody.
Znajomy ma ten sam silnik co ty i również słychać u niego gwizd wzrastający razem z obrotami silnika. Kiedyś próbowaliśmy zlokalizować miejsce gwizdu i u niego była(jest) to pompa wody.
- hepos
- GT Owner
- Auto: Golf VII
- Silnik: CJZA
hehe czaje czaje - ale mysle ze najlepiej bedzie jak nakręce filmik z dźwiękiem gwizdu
[ Dodano: 11 Lis 2009 23:09 ]
póki co bez wyraźnej przyczyny ustało
to Ci dopiero zagadka
[ Dodano: 21 Sty 2010 12:33 ]
już 3 miesiące cisza Więc golf sam się naprawił
[ Dodano: 11 Lis 2009 23:09 ]
póki co bez wyraźnej przyczyny ustało
to Ci dopiero zagadka
[ Dodano: 21 Sty 2010 12:33 ]
już 3 miesiące cisza Więc golf sam się naprawił
Ostatnio zmieniony pn paź 12, 2009 23:19 przez hepos, łącznie zmieniany 1 raz.