Lekki potop w golfie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Lekki potop w golfie
Witam
Mam problem-dzisiaj zauwazyłem ze u mnie w aucie pod wykładziną stoi woda i to tak niemało:(stoi jedynie po stronie pasazera ,i za fotelem pasazera nigdzie indziej z tego co sprawdzalem (autko 3drzwiowe),macie jakies podpowiedzi co moze byc przyczyna??dodam-moze to cos ma wspolnego ze ponad tydzien temu wymienialem przednia szybe
Mam problem-dzisiaj zauwazyłem ze u mnie w aucie pod wykładziną stoi woda i to tak niemało:(stoi jedynie po stronie pasazera ,i za fotelem pasazera nigdzie indziej z tego co sprawdzalem (autko 3drzwiowe),macie jakies podpowiedzi co moze byc przyczyna??dodam-moze to cos ma wspolnego ze ponad tydzien temu wymienialem przednia szybe
- Karcz3
- Very Important Driver
- Auto: Vw caddy mk1
- Silnik: 1.8
- Kontakt:
to sprawdz kolego dopływ z szyberdachu. w slupkach bocznych sa wezuki ktore odporowadzaja wode z szybra mozliwe ze sa zapchane lub po prostu na dole wych wezykow sa kolanka ktore jak otworzysz drzwi widac wewnatrz i rowniez musialbys sprawdzic czy kolanko nie wyskoczylo z wezyka i zamiast woda wydostawac sie na zewnatrz leci do auta, u mnie tez mokro bylo i wlasnie kolanko bylo wyczepione z wezyka
Vw golf 3 1.9tdi.-byl... vw caddy mk1 1.6d jest(rozłożony na czynniki pierwsze)-reanimacja
Też miałem wodę po stronie pasażera. Okazało się później, gdy silnik był nagrzany, włączyłem nadmuch ciepłego powietrza i zaczęła wydostawać się para.
To była pęknięta nagrzewnica. 3 dni pracy
Gdyby kanaliki były zapchane od szyberdachu to nie wylewałoby się na podłogę tylko na oparcia i siedzenia foteli. Też mam ten problem, ale nie mam czasu się tym zająć.
To była pęknięta nagrzewnica. 3 dni pracy
Gdyby kanaliki były zapchane od szyberdachu to nie wylewałoby się na podłogę tylko na oparcia i siedzenia foteli. Też mam ten problem, ale nie mam czasu się tym zająć.
Najlepiej sprawdzić czy ciecz jest tłusta.
Jeżeli tak to jest to płyn chłodniczy.
U mnie wydostała się ciecz z nagrzewnicy w sposób niemiły dla pasażera, bowiem został poparzony akurat na rondzie.
Kanał nadmuchowy po stronie pasażera jest najbliższą drogą do wycieku płynu, ponieważ znajduje się niżej od kanału kierowcy, a mokrość z tyłu można tłumaczyć tym, że pod fotelem pasażera jest kanał wylotowy powietrza na stopy tylnego pasażera.
Sprawdź poziom płynu chłodniczego w zbiorniczku wyrównawczym. Jeśli jest ubytek i ciecz z dywanika jest tłusta to masz odpowiedź co jest przyczyną.
Jeżeli tak to jest to płyn chłodniczy.
U mnie wydostała się ciecz z nagrzewnicy w sposób niemiły dla pasażera, bowiem został poparzony akurat na rondzie.
Kanał nadmuchowy po stronie pasażera jest najbliższą drogą do wycieku płynu, ponieważ znajduje się niżej od kanału kierowcy, a mokrość z tyłu można tłumaczyć tym, że pod fotelem pasażera jest kanał wylotowy powietrza na stopy tylnego pasażera.
Sprawdź poziom płynu chłodniczego w zbiorniczku wyrównawczym. Jeśli jest ubytek i ciecz z dywanika jest tłusta to masz odpowiedź co jest przyczyną.
Ostatnio zmieniony ndz paź 18, 2009 19:38 przez pablos83, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
Przyczyną może być również dziurawa podłoga. W podłodze " pod nogami " są takie gumowe przelotki/zaślepki. Może któraś wypadła. U mnie tak było (i ciągle jest), że skorodowało wokół tego gumowego kółka i zrobiła się dziura w podłodze z tyłu po stronie pasażera. Podczas jazdy jakoś na to chlapało (a ostatnio były deszcze) i woda dostawała się do środka. Efekt: powódź.