problem z ukladem paliwowym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z ukladem paliwowym
witam mam problem z układem K-Jetronik a dokładniej z pompką paliwową umieszczoną pod zbiornikiem. A problem wygląda tak: w czasie jazdy z pod podłogi zaczynam słyszeć dziwne "brzęczenie" najpierw co jakiś czas a potem przechodzi w ciągłe i tu zaczyna się problem bo silnik zaczyna przerywać (tak jak by mu brakowało paliwa) przejeżdżam jakiś kilometr i silnik gaśnie. wymieniłem pompkę i wszystko wróciło do normy ale po dwóch dniach zrobiło się to samo. W sumie tak rozwaliłem 3 pompki i nie wiem co się dzieje. Czy rozdzielacz może może być zepsuty i przez to takie problemy, dodam że po zamontowaniu sprawnej pompki z tłumika kapie woda (byc może to nie przepalone paliwo) czy też w zbiorniku mam wodę i zaciera się pompka.
witam podlacze sie pod ten temat gdyz mam taki sam problem w swoim kr
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 01:29 przez filip1818, łącznie zmieniany 1 raz.
Filip;)
Hmm jeśli silniki macie nie swapowane to na 90% to nie problem z elektryką.
Pompki rozumiem zamienniki?
Może za mało paliwka w baku. Może przytkany filtr paliwa. Może powrót paliwa zatkany lub regulator ciśnienia.. Choć sam nie wiem czy za wysokie ciśnienie w układzie paliwowym może w jakiś sposób zaszkodzić pompce..
Chyba, że to zamienniki o wątpliwym stanie...
To co kapie z tłumika łatwo sprawdzić organoleptycznie. Ale na ogół jest to skroplona para wodna...
Pompki rozumiem zamienniki?
Może za mało paliwka w baku. Może przytkany filtr paliwa. Może powrót paliwa zatkany lub regulator ciśnienia.. Choć sam nie wiem czy za wysokie ciśnienie w układzie paliwowym może w jakiś sposób zaszkodzić pompce..
Chyba, że to zamienniki o wątpliwym stanie...
To co kapie z tłumika łatwo sprawdzić organoleptycznie. Ale na ogół jest to skroplona para wodna...
- HugokopteR
- Ma gadane
- Kontakt: