Golf MK2 bieze olej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf MK2 bieze olej
Witam! Dwa tygodnie temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Golfa MK2 1.8 BG składaczek 91r/97r Dodam ze to mój pierwszy samochód gdyż od niedawna posiadam prawo jazdy Jak się okazało mój golfik bierze olej stwierdził to mój ,,niby,, wujek mechanik. Wiem ze olej ucieka mi uszczelka spod dekla, uszczelką przy misce oraz filtrem (filtr dokręciłem o 2 obroty) Chciałbym zapytać co muszę wymienić i czy jest to opłacalna robota?? Z mojej orientacji to wydaje mi się ze trzeba zrobić pierścienie i coś do tego. Kompletnie się na tym nie znam i prosił bym o fachowa poradę wraz z cenami za poszczególne części. Dodam ze mieszkam w mazowieckim jeśli ma to jakiś wpływ na ceny
a kopci Ci na niebiesko? Jeśli nie to na razie w silniku nie musisz grzebać, uszczelka pod pokrywą to ok 20zł, filtr też ok 20-25zł, uszczelka pod miską szczerze to nie wiem ale na pewno nie więcej niż 50 - 60zł
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 19:23 przez combo21, łącznie zmieniany 1 raz.