Jaki olej mineralny ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki olej mineralny ?
Bede zmieniał olej i niewiem ktory wybrac. Obecnie mam mineralny Elf Start 15w 40. Chce zalac lepszy, mysle nad Mobil 1 lub Castrol (oleje mineralne) auto ma ponad 200 tys km. Ktory polecacie, jesli chodzi o castrola to jest ich kilka roznych mineralnych w przedziale cenowym od 22 do 35 za litr mineralnego (ceny w real).
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt:
Sly108 pisze:Mobila 1
stawiam flaszke jak mi pokażecie Mobil 1 15W40Robakien pisze:Mobil 1
a co do tematu to pomijajac oleje Orlena albo inne wynalazki to obojętne czy wlejesz Lotosa Mobila Castrola Elfa czy jeszcze inny olej - bedzie ok i tyle
Ostatnio zmieniony czw paź 29, 2009 15:58 przez Fabian LDZ, łącznie zmieniany 2 razy.
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt:
panie i panowie wazne aby olej spełnia normy dla danego silnika czyli nie stosujemy oleju dostosowanych do nowoczesnych silnikow [czyli tak zwanych ciasno pasowanych] do starszej generacji silnikow np golf 2 grozi to zatarciem silnika i odwrotnie . Podsumowując kazdy olej jest dobry ktory spelnia normy do ktorych jest dostosowany silnik .
- djrebel
- Mały gagatek
- Kontakt:
Moi drodzy ja odkad mam mojego Golfika to jezdze caly czas na mobilu 15W40 i jestem zadowlony wymienialem juz 3x olej (troche sie jezdzilo:) i jak dotad nie zdarzylo mi sie dolac stan caly czas trzymany jest:) nie bylo z nim zadnych problemow kopcenia ani smierdzenia takze nie:)
W niedalekiej przyszłości nowa gleba oraz lakier:D
kupie silnik+skrzynia+caly osprzet. conajmniej 1,8 a najlepiej 2,0:)
kupie silnik+skrzynia+caly osprzet. conajmniej 1,8 a najlepiej 2,0:)
- krisss.79
- Użytkownik
Ja wczesniej jezdzilem na lotosie i nie polecam go,teraz leje olej GM -oplowski uzywany w serwisach opla,koles z serwisu mowi ze jest to olej MOBIL lany do butli GM.GM ponoc wykupil mobila ale nie wiem czy to prawda.
Zapraszam do ogladania mojej czerwonej strzaly
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=279221
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=279221