witam !!
Mój golfik (MH) dawnie nie palił benzynki ponieważ miał nieszczelność na membrance pompki przyspieszacza przy gaźniku pierburg 2 E
Po wymianie nie chce palić na benzynce!! Tylko na ssaniu chodzi.
Na wolnych obrotach sie dusi!!
co pierwsze sprawdzić??
Regulacja gaźnika pierburg 2 E
mechanicy sprawdzeni w okolicy bydgoszczy??
od 70 tyś km olej wymieniany co 8 tyś km (15W40 mineralny lotos)
świece ngk PGR6D obecnie 5 tyś km
Filtr powietrza stożek
Filtr oleju Filtron 525p (co wymiane nowy)
Przebieg nieznany!! kupiłem auto z licznikiem od diesela!! 220 tyś+ 50 tyś mojego przebiegu na nowym liczniku
USTERKI:
Pompa wodna + rozrząd 35 tyś temu
podciśnieniowy przyspieszacz zapłonu 20 tyś temu (kupiłem oryginał marki Bosch)
uszczelka pod głowicą + pompa wodna (polskie podróbki chyba) 3tyś temu + nowy pasek rozrządu (prewencyjnie)
Membrana pompki przyspieszacza (Gaźnik)
I nie pali na benzynce!!
POMOCY!!
zasilanie mojego MH
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
jeśli jeździłeś cały czas na gazie i miałeś sucho w gaźniku i pompce benzyny to jedno i drugie mogło się zepesuć, najpierw zobacz czy jak zdejmiesz węzyk benzyny z przodu od gaźnika i zakręcisz rozrusznikiem to paliwo leci. Jeśli tak to od "suchości" w gaźniku niejedno mogło się zepsuć, może tylko trzeba przedmuchać dysze, a może jeszcze jakaś gumowa membrana poszła np od zaworu wzbogacania mieszanki
Ostatnio zmieniony czw paź 29, 2009 22:38 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
jakby nie pompował paliwa to by nie chodził na ssaniu!!!
Pompka odpada.
jutro odklejam mikser i rozbieram gaźnik z kumplem mechanikiem, bo rozrząd sam wymieniałem, ale gaźnik to dla mnie czarna magia!!
Dam znać jak bede wiedział co niegrało!!
Pozdrawiam
[ Dodano: 12 Lis 2009 22:16 ]
witam !!
Czy ktoś iwe co jest w wężyku od podciśnienia w gaźniku pierburg 2E tym od strony przegrody silnika??
Bo ja znalazłem tam kawałek mosiężej dyszy ( zaworu zwrotnego) nie wiem co to, ale zapycha przepływ w obie strony!!
Może to kryza ??
[ Dodano: 12 Lis 2009 22:21 ]
Dysze są drożne niby ok!!
Sprawdzone!!
Ma ktoś schemat elektryczny tego gaźnika??
Gdzie tam sie podłącza plus bo masa jest z kolektora!!
coś odchodzi od ssania i łączy sie z elektrozaworem(tym od wolnych obrotów) a skąd plus??
Pompka odpada.
jutro odklejam mikser i rozbieram gaźnik z kumplem mechanikiem, bo rozrząd sam wymieniałem, ale gaźnik to dla mnie czarna magia!!
Dam znać jak bede wiedział co niegrało!!
Pozdrawiam
[ Dodano: 12 Lis 2009 22:16 ]
witam !!
Czy ktoś iwe co jest w wężyku od podciśnienia w gaźniku pierburg 2E tym od strony przegrody silnika??
Bo ja znalazłem tam kawałek mosiężej dyszy ( zaworu zwrotnego) nie wiem co to, ale zapycha przepływ w obie strony!!
Może to kryza ??
[ Dodano: 12 Lis 2009 22:21 ]
Dysze są drożne niby ok!!
Sprawdzone!!
Ma ktoś schemat elektryczny tego gaźnika??
Gdzie tam sie podłącza plus bo masa jest z kolektora!!
coś odchodzi od ssania i łączy sie z elektrozaworem(tym od wolnych obrotów) a skąd plus??